Техеран и Вашингтон у клинчу

Teharen i Vasington u klincuИран и Америка опет у клинчу

Лист „Ревија 92“ бр. 187, 13. децембар 1996.

Неко ће рећи, опет прастари текст. Размислите о томе колико је времена издржао и колико је задржао актуелност. Постављам га само зато што желим да на сајту буду сви објављени текстови пре успостављања Интернета. Ни „Политика“ нема на Интернету архиву старију од 2000. године.

Када сам био у улози Портпарола Војске Југославије, ми у Војсци тек смо почели да стављамо своје прилоге на Интернет.

 Сумрак будућности

Sumrak buducnostiОвај текст написан је 22. јануара 2003. године. Нисам пронашао податак да ли је и где објављен.

 Ратни(чки) англосаксонски загрљај

Klinton i BlerОвај новинарски напис објављен је на порталу www.artel.co.yu 28. јануара 2003. године, а потом, истог дана, преузет на сајт www.ANTIC.org

 Опредељења за исвеснију будућност

Buducnost

Лист „Војска“ број 589, 15. мај 2003.

Убрзано историјско време, нестајање ресурса, пораст броја становника и ера нанотехнологије, захтевају брзо прилагођавање и престројавање за правовремен и правилан одговор новим изазовима, искушењима и опасностима. Од садашњих опредељења зависи слика будућности.

 Треба се само освестити

Treba se osvestitiИнтервју са проф. др Светозаром Радишићем, пуковником.

Овај интервју није објављен, иако је завршен 6. маја 2003. године. Одобрен је прво за новинарку Ружицу Митковић, а потом за новинара „Новости“ Драгана Вујичића (примио је текст 10. маја 2003).

 Унутрашњи дијалог међу Србима

Unutrasnji dijalog medju Srbima27. августа 2017. године добио сам на и-меил адресу питања за интервју од новинара „Новости“ Драгана Вујичића. Претходно у телефонском разговору замолио ме је да дам интервју за „Новости“. Два дана касније позвао ме је поново и рекао да интервју неће бити објављен, јер је „исувише радикалан“. Нисам се изненадио, јер сам сматрао да систем нема довољно храбрости да се суочи са истином. 

Ради сведочења о времену у којем живимо, објављујем овај интервју на свом сајту. Уосталом, при одговарању на питања утрошио сам више сати свог живота. Наслов сам накнадно дао сам.

Србско „Бити или не бити“

Srbsko biti ili ne biti2Србе чак и србске вође уче да не предузимају активности које ће погоршати њихов положај у свету. Окупирани и опкољени непријатељима као да су одустали од слободе, у ишчекивању да се пронађе међународни метод за промену србске свести. По свему судећи, у игри на србској политичкој сцени је чувени метод манипулације људском свешћу познат као „Овертонов прозор“, који је 90-их година створио Џозеф Овертон, бивши потпредседник америчког аналитичког центра Mackinac Center for Public Policy. Реч је о систему наметања идеја друштву које у почетку за њега изгледају потпуно неприхватљиво да би касније биле општеприхваћене, а на крају заштићене уставом и законима. Занимљиво је да политичке марионете и страни плаћеници у свим „бонсаи државама“ поштују упутства Џима Шарпа и Џозефа Овертона, тако да „плишане револуције“ и њихови ефекти трају што дуже.

Истина закључана у Вашингтону

Busove laziИстина сахрањена у Вашингтону

Лист  „Ревија 92“ бр. 182, 4. октобар 1996.

Истине и лажи закључане у Вашингтону

Лист  „Огледало недеље“ број 54, 20. јул 2005.

Занимљиво је да је овај напис објављен и на баптистичком сајту dobravijest.wordpress.com, под насловом „Истине и лажи у вашингтонским ра(к)љама“, у фебруару 2014. године.

У медијском рату, преплављеном морем лажи, ни истине не помажу да се умањи информациони хаос. Јиржи Лец је био у праву када је тврдио да „истина увек исплива на површину – удављена“. 

Србија – Земља менталних патуљака

Srbija i patuljciСрбија у оковима подобности

Лист „Сведок“ број 617, 20. мај 2008.
сајт vidovdan.org 20. август 2008.
сајт dijaspora.wordpress.com 13. август 2012.
сајт vaseljenska.com 20. септембар 2012.

Вероватно није цела истина да сви патуљци појма немају. Али у Србији, земљи у којој све подсећа на нежељену забаву, српски народ и сви који деле његову судбину (грађани) све више личе на руљу и делују све патуљастије и старије. Будући да мамонисти владају светом, није ни чудо што се Србија стропоштава и у ратовима и после њих.

Све(т) се мења

Svet se menjaРусија увек спремна да одговори и енергетски и војнички

Лист „Сведок“ број 578, 21. август 2007.

Српске, сомалијске, авганистанске и ирачке лекције упућене непокорним народима, које су трајале од 1989. године, научили су скоро сви грађани света. У заблуди су остали, из личног интереса, само службеници „великог брата“, распоређени у марионетским режимима и невладиним организацијама.

Страна 1 од 6

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 165 гостију и нема пријављених чланова

Our website is protected by DMC Firewall!