Војска Југославије и медији

(стварање виртуелне стварности посматрано из војног аспекта)

Vojska Jugoslavije i medijiОвај напис објављен је под насловом „Медији и Војска“ у листу „Војска“ бр. 578, 27. фебруара 2003, а припремљен је за научни скуп о насловљеној теми. Касније је преузет на сајт „Васељенска ТВ“ 20. Априла 2010. године

Савршено тотално ратовање

Savrseno totalno ratovanjeСавршено ратовање

Војни лист „Војска“ бр. 572, 16. јануар 2003.

Нове врсте ратова приморавају теоретичаре у области ратне вештине да обогате садржаје теорије о ратовима новим дефиницијама и класификацијама. У све савршенијим сукобима настоји се да се тежиште дејстава пренесе из војне сфере у сферу у којој се утиче на психу, вољу, осећања и имагинацију људи, како би агресор лакше и једноставније остварио своје „виталне интересе“.

Психотроника иза седам војних брава

PsihotronikaПсихотроника иза седам брава

Фељтон „(Зло)употреба мозга – неокортикални рат“, лист „Вести“, 29. јануар 2005.

Влада Сједињених Држава потрошила је преко ЦИА више од двадесет милиона долара на истраживања менталне пројекције. Паранормалне активности примењиване су у ратовима одувек и то не само као средство прикупљања обавештајних података, већ, и пре свега, као средство психолошког рата.

Секте нису више само религијски проблем

Sekte nisu religijski problemТотални рат – напад на мозак

Фељтон у 40 наставака у новосадском „Дневнику“, од броја 19202 до броја 19241, од 18. јула до 26. августа 2000. године.

Секте више нису религијски проблем. Многе ефикасне организације функционишу на принципима секти. Неформалне илегалне организације често одигравају паразитску улогу унутар формално легалних организација.


Када су на Светском конгресу о рехабилитацији у психијатрији у београдском "Сава центру", 27−30. августа 1997., почела излагања о рехабилитацији жртава тоталитарних и деструктивних секти, жртава гуру покрета и психо организација, нису се могле заобићи информације о огорчењу Немаца изазваним нападом сајентолога на канцелара Хелмута Кола и немачко друштво. Јер, немачки политичари нису штедели ружне речи на рачун сајентолошке секте, коју су назвали "криминалном" и захтевали да се њени чланови одстране из свих јавних служби. Да је реч о озбиљном, опсежном и значајном сукобу, могло се закључити на основу упозорења које је Хелмуту Колу упутио шеф секте у Немачкој Хебер Јенч речима "будите опрезни", покушавајући да га заплаши након што је немачки канцелар избацио из своје странке групу сајентолога, која је требало да одигра улогу "тројанског коња".

У рефератима је помињан и "француски случај" када је вођа француских сајентолога Жан-Жак Мазије проглашен кривим за убиство из нехата једног члана секте, који је извршио самоубиство након што се тешко задужио, како би организацији могао да плати добијене савете. Приликом суђења у Француској јавни тужилац је описао секту као пословно предузеће под маском религије.

Наравно, мистериозна (само)убиства у вези са радом секти нису савремени специјалитет. Тревор Ревенскрофт је у књизи "Копље судбине" забележио да је независно од 300 или више политичких убистава, објављених између 1919. и 1923. године у минхенској области, постојао и веома велики број људи пријављених као нестали у тајанстеним околностима. Упућенијима се чинило да је међу несталим особама, од којих су већина били или Јевреји или комунисти, требало тражити "ритуалне жртве" убијене у ритуалима "астролошке магије" које су обављали Дитрих Екарт и његов круг Туле гезелшафта.

Трудећи се да буде објективан Ревенскрофт је напоменуо, да иако су се појавиле бројне књиге које сугеришу да су се такви обреди заиста одржавали, нема дефинитивних, материјалних доказа да су беспомоћне жртве мучене и убијане у оквиру обреда магијског посвећења. Међутим, постоје докази друге врсте, из тајног круга посвећеника грала, који су, како је тврдио аутор, били у стању да посматрају ритуале „у вишем облику свести“, међу окултистима познатом као астрална пројекција.

Проблем са сектама све је актуелнији у Русији, Немачкој, Француској, Данској, Грчкој, Канади... Занимљиво је да руски истраживачи секти тврде да у њиховој земљи сада има више од две хиљаде секти. Међу најактивније организације које се могу подвести под појам секте у Русији убрајају се: "Христова црква", "Породица" ("Божија деца"), Савез независних хришћанских мисионарских друштава, "Месна црква сведока Лиа", "Дианетика", "Нарконон", "Криминон", "Хабардов колеџ" ("Сајентолошка црква"), "Међународни образовни фонд", "Међународни религиозни фонд", "Међународни фонд за мир у свету", "Професорска академија за мир у свету", итд. Дакле, реч је о организацијама које имају статус легалних међународних организација (агенције и фондације).

Основе манипулисања људима

Manipulisanje ljudimaМожда се управо у делу Тревора Ревенскрофта крије одгонетка разлога за аргонауте унутрашњих светова. Трагање за смислом живота и његовим пореклом (за)окупља људе сличних склоности, који су узмакли устаљеним начинима организовања. Пут према Гралу је можда најбољи, готово архетипски, пример функционисања секти. То је према тумачењу вођа пут ка просветљењу, просвећењу, посвећењу, освештењу итд. Волфрам фон Ешенбах је, на пример, достизање грала тумачио као "буђење глупана из отупљености без размишљања" и означавао га речју "саелде" (на енглеском, благословеност). С обзиром на то да је реч само о неколико појединаца, који су тврдили да су досегли највиши ниво и сврстали се међу Богове, њихове приче захтевају безусловну веру следбеника. Досезање Грала је нека врста верификације успеха. Најчешће је описиван као „драги камен“', односно алхемичарски симбол за епифизу смештену испод мозга − „треће око“. а основна намера романсе о Гралу, њен заплет и редослед којим су написане њене бројне авантуре, била је да отвори то „око епифизе“ према скривеним тајнама времена и смислу људске судбине.

Значајно је да се пут просвећења у сектама које примењују окултне методе, може острварити у начелу у библијским оквирима − заговара се или бела или црна магија. С тим што поборници беле магије сматрају да је пут до грала црном магијом и нечастан и немогућ. „На правом путу према Гралу“ центри за визију се, према схватањима окултиста, развијају дисциплинама медитације у којима прочишћене мисли и осећања „хране пупеће органе визије“ на исти начин на који сунчева светлост и вода потхрањују раст биљке из семена. Очигледно је да је поређење рађања тих чакри са законима раста у природи и отварањем цвета надахнула људе од памтивека да назову те органе видовитости именом "лотосовог цвета". Ходочасници „на путу Грала“ верују да се уснуле људске вредности могу пробудити развојем специфичних способности, достизањем моралних квалитета и овладавањем над скривеним функцијама душе. Тада сваки центар рађа плодом као резултат достизања одређеног броја атрибута. На пример, будистички "осмоструки пут" води до достизања осам атрибута преко којих се лотосов цвет с осам латица повезује са тироидном жлездом, доводи до плода и активира визију.

Сматра се да сваки од тих органа, заснован на седам ендокриних жлезда, даје другачији тип визије. На пример, чакра која продире у тимусну жлезду омогућује визију променљивих расположења и ставова других, док орган с десет латица смештен у соларни плексус отвара визију талената и способности и омогућује однос са спиритуалним бићима. Остали, пак, центри откривају скривене мисли и тајне мотиве других, откривајући унутрашњи живот потпуних странаца као отворену књигу.

Бискуп Клингзор (ниједан историчар није непорециво идентификовао његову фигуру, али верује се да је то био гроф од ацере, господар Тере ди Лабур и Капуе, који је био зао човек и познавалац магије) је међу првима објашњавао путеве до астралне пројекције тврдећи да "линија наслеђа са својственим јединственим и магијским моћима пружа визију у натчулне светове". Бискупови неистомишљеници тумачили су намеру Клингзора и његовог круга црних посвећеника као тежњу да ослепе душе грала вештином сексуалних изопачења, не би ли им отели визију, тако да их више не би водиле небеске хијерархије.

Занимљиво је да већина секти има мулти левел систем (систем нивоа и степена) у достизању циљева, организацији и обучавању. Пут до Грала је типичан пример за то. Црни гавран је, у тој процедури, симбол првог степена, означава гласника грала и прст судбине која је довела човека до њега. Паун је симболизовао други степен − његово бројно, блиставо перје приказује способност имагинације или грађења слика у много боја. Лабуд је знак трећег степена, због тога што искушеник, који жели да га достигне, мора да запева лабудову песму (То значи да његове сопствене себичне жеље и слабости морају умрети да би он служио вишим циљевима своје расе). Пеликан, птица која рањава сопствена прса да би нахранила младе, симбол је четвртог степена. Посвећеник тог степена ради покретања сопственог народа потхрањује његову младост. Лав на петом степену припада човеку који је ујединио свест са народним духом своје расе − месијски вођа свог народа. Он савлађивањем сила осећања треба да постане надахнута форма спознаје која га обавештава о стварностима уместо о његовим личним, себичним допадањима и недопадањима. Орао је највиши степен. Посвећеник је развио најсилније моћи и способности достижне човеку и може се латити судбине светске историје. Зец, је симбол алхемије и несталних мисли непосвећеника. Дебели петао, означава топлину и снагу воље, која се мора развити у машти стварања слика, тако да мисли постану материјалне попут спољашњих објеката и поприме нову јасноћу облика и трајности. Змај, симболизује моћи незаузданих инстинкта, порива и жеља. Корпа за ђубре са одбаченим Сунцем и Месецом, приказује стање човекове душе. Знак Светог грала, представља голубица која слеће од Сунца на невидљиви диск кога обухватају краци младог месеца. Голубица представља прочишћена осећања срца која треба да прожму хладна интелектуална размишљања мозга, не би ли се ослободили бездушне тродимензионалне представе универзума.

Тај процес, познат у окултизму као "етеризација крви", може се, тврде окултисти, видовито спознати као етерична ружичаста светлост која се уздиже из крви људског срца и иницира алхемијски процес у мозгу, а нарочито у епифизи, која тада постаје орган вишег сећања − треће око. Уз помоћ "трећег ока" душа је у стању да појми своје име исписано око камена (Грала). Свако појединачно слово које се појављује око ивице камена прима се активираном епифизом да би представило некадашњи живот на земљи. Та слова заједно исписују читаву спиритуалну биографију душе у њеном стремљењу од живота до живота у еволуцији свести унутар процеса историје. Унутрашња спознаја спиритуалне биографије „вечног ја“ плод је читања имена око ивице камена.

Посвећеници астралног о свом циљу говоре и следеће: "Нико не мора да брише испис, јер једном када прочита име своје, ово му нестаје пред очима. Волфрам фон Ешенбах је тврдио да је лице сваке особе коју је угледао на камену оставило неизбрисив утисак на његов ум и да је видео та лица као шарене илустрације у књизи. Сматрао их је напросто лицима из некадашње историје, а казао је да је схватио да су сва та лица била његово лице, изрази његовог сопственог идентитета (његове радости и патње, љубави и мржње, амбиције и напори, успеси и неуспеси, били су његови лични).

Као што је поменуто, окултисти сматрају да епифиза када се отвори и активира, постаје орган визије који источни системи називају "трећим оком". а са тим највишим од свих спиритуалних органа одбрављују се, према њиховим тврдњама, тајне времена и открива се "запис акашика" (вечни летопис, исто што и хроника аншауа − нека врста космичке хронике у којој су прошлост, садашњост и будућност уједињни у вишу димензију времена). Постоје записи да је Валтер Јоханес Штајн у једном моменту видео како му читав живот промиче у низу пред њим, попут велике позорнице и да се према његовој тврдњи осведочио у животну панораму с непристрасном свешћу посматрача вишег ега. Па ипак, догађаји његовог живота нису сагледани у некој врсти убрзане верзије узастопних временских свести. Напротив, позорница се појавила као велика, испреплетена шара узрока и последица коју је појмио као јединство са виших нивоа свести. Некако је извучен из земаљског времена, у коме се догађаји одигравају један за другим по редоследу. Уместо тога, искусио је себе као временско биће уместо као душу заробљену у времену. При томе, "оком епифизе", догађаји који су се одиграли у претходним животима на земљи, примају се као слике у виду тренсцендентног сећања.

Припадницима секти је блиско тумачење проширења ума, које је условљено поставком медитација, менталном спремношћу и општим животним навикама субјекта. Ширење ума може поћи само у два смера. С једне стране, ум може полетети према напоље, у пробуђену свест о духу иза самог материјалног света, премошћавајући јаз између човека и природе, тако да све пролазне и земаљске појаве делују као спољашња одора коју носи божанство. С друге стране, ум се може заронити у покретну таписерију живописних, покретних, визуелних симбола на вишим нивоима свести, који су у потпуности одсечени од свих земаљских чулних искустава.

У сектама се експериментише са умом, свешћу, духом и душом, односно са енергетском, астралном, менталном и (а)каузалном матрицом људи. Основни услови за експерименте стварају се или медитацијом (мантрама), хипнозом, или дрогирањем. Душа је при том изузетно важна, јер у одређеном смислу служи и као заштита, јер без ње не само да не бисмо били у стању да сазремо до појединачне самосвести, већ бисмо и постали у потпуности неспособни да изађемо на крај са свакодневним активностима које нам омогућавају да физички преживимо на Земљи. Окултисти покушавају да оголе душу и скину заштиту с "редукујућег вентила", који према схватању Олдоса Хакслија рационалише "бедно капање наше свести" и штити нас од застрашујућег удара трансцендентне свести пре него што смо спремни да је примимо. Подешавање тог "редукујућег вентила" од стране виших сила, тако да он филтрира кроз себе у свесни ум, специфични садржај трансцедентне свести, хришћански теолози називају "милошћу", сматрајући да је то, заправо, даривање унутрашњег знања које делује као балзам, вођење и исцељење душе која нечему тежи.

Потрага за смислом личне судбине и активни покушај да открије раније инкарнације на Земљи, преко дрогом изазване свести, одвео је безбројне авантуристички расположене припаднике млађе генерације данашњег психоделичног доба до озбиљних грешака и илузија. Окултисти то правдају тврдњом да су суптилни, варљиви и неизмерно сложени слојеви записа акашика такви, да све мора изгледати као хаос и конфузија, када му се неко приближи без дугог и мучног увежбавања и дисциплине окултног посвећивања. Пропагатори увежбавања верују да се медитацијама овладава свим аспектима људског размишљања, осећања и снаге воље, отварају потребни органи спиритуалне свести и обезбеђује искушенику способност да се оријентише у иначе бесконачном лавиринту натчулних области.

Инструктори за обуку у сектама проучавају изворе надахнућа, универзалне струје мисли, мисаоне вибрације и знања и вештину да би те вибрације могли да представе. У вези са могућим злоупотребама учења појединих секти познато је да је француски адвокат Морис Жоли, посвећеник древног реда Розенкројцера, први васкрснуо идеје Макијавелија опомињућим предвиђањем будућег начина који би могао бити употребљен за доминирање над масама. Наиме, он је, предвиђајући масовне комуникације и многе делиће технологије двадесетог века са његовом тренутном контролом над политичким и економским животом, упозоравао човечанство на "генезу новог типа цезаризма". Пророковао је: "Говориће се са људима по улицама и трговима и учити их да преузму онај поглед на политичка питања, који ће нам у том тренутку бити потребан. Јер, оно што владар каже шири се кроз земљу попут неконтролисаног пожара, глас народа то носи на сва четири ветра".

На могућности утицаја на менталну матрицу људи подсећају документи о раду чувеног др Рудолфа Штајнера (1861−1925), за којег се зна да је био алхемичар, изучавалац Гетеових дела, познавалац астралног и најпосвећенији хришћански мајстор окултних наука у Европи, који је развио способност спиритуалног гледања. Био је чувени бели херметиста и казивач невидљивих светова. Рођен је у Краљевици у Хрватској. Написао је педесетак књига, једна од њих је "Приказ окултне науке" у којој је писао о "спиритуалној панорами", у којој су сачувани сви прошли догађаји историје света. Изградио је Гетенаум у Дорлаху, у Швајцарској. Гетенаум је представљао у спољашњој архитектури и унутрашњој конструкцији многоструке односе човека и микрокосмоса, а требало је да "преображава космичке вибрације у делотворне спиритуалне импулсе људског духа". На ту врсту утицаја на људе подсећа и случај Хелмута фон Молткеа, који је доживео изненадни колапс, али не као резулат било какве болести чија се дијагноза могла одмах поставити. Из неког незнаног разлога, он је улетео у збуњујуће стање транса које му је, без икаквог упозорења, преплавило физичка чула. Његов методични и обзирни немачки дух није рачунао на "руку судбине" која је, у том критичном тренутку његове каријере, посегла преко хиљаде година да му донесе разорну спознају значења његове личне судбине у историјском процесу.

Неретко припадници секти уче поступак регресије покушавајући да сазнају ко су или шта су били у претходним животима. Наиме, када се "треће око" у потпуности отвори за визију записа акашика, посвећеник постаје живи сведок читаве еволуције света и људске врсте. Путујући назад кроз запањујуће призоре времена, разоткрива му се сам дух порекла земље и човека, те је он у стању да следи разоткривање судбине човечанства кроз стално променљиве услове живота и циклусе развоја.

Управо од окултиста потиче највећи део података о мистичном континенту атлантиди. Из њихових књига, које историчари никад нису потврдили, може се сазнати да је, на пример, доба атлантиде прошло кроз седам епоха у којима се, једна за другом, развило седам раса и да се свака раса одржвала док су се друге развијале поред ње. Према тзв. тајној доктрини, тих седам подраса атлантиде биле су назване: Рмоахали, Тлаватли, Толтеци, Туранијанци, аријевци, акадијанци и Монголи. Окултисти тврде да је извор магијских моћи Рмоахала, Тлаватла и Толтека био је потпуно проширени етерични организам, који је досезао далеко изван граница физичког тела. Њихов говор, сматрају окултисти − видовњаци, био је тесно повезан са силама природе. Њихове речи могле су, не само да подстрекавају раст биљака и припитомљавају дивље звери, већ и да изазивају тренутна и чудотворна излечења болесних и доводе ужасне силе уништења у време непријатељстава. Припадници секти верују да се могу медитацијама повратити исконске моћи које су поседовали у време када су живели на атлантиди. Јер, наводно, основни облик човека радикално је измењен. Ранија пластична, вајању и обликовању подложна, мека и хрскавичава тела Тлаватлија, Толтека и Туранијанаца замењена су оним што данас знамо као облик модерног човека, чија је основа коштани скерлет. Према "тајној доктрини" сакупљање етеричног организма лишило је нови сој свих магијских моћи над природом; ранија магијска моћ сећања губила се и свака нова генерација постајала је изолованија од свег познавања спиритуалног порекла човека.

Следбеници Рудолфа Штајнера тврде да је Гете био први Европљанин који је достигао преко немог размишљања о семену, лишћу, цвећу, плодовима и јабукама расеченим напола, делимично пружање етеричног организма, што објашњава извор његовог генија и изузетне екстрасензорне моћи. Наиме, Гете је био у стању да предвиди догађаје, олује, ерупције и земљотресе. Занимљиво је да је чувени геополитичар Карл Хаусхофер могао непогрешиво да предвиди датуме и време непријатељских напада, број жртава и где ће пасти ђулад. Зато, можда његове мисли попут изреке: "простор не представља само средство доласка до моћи − он јесте моћ", не треба промишљати буквално. Малом броју људи је познато да је Хаусхофер био један од тројице Европљана члан друштва "Зеленог змаја" у којем је једна од највиших проба било управљање и усмеравање животних сила у биљкама. Посвећеник је морао активирати процес плођења у семену и магијски му активирати развој у одраслу биљку, тако да се цвет појави у року од неколико минута. Данас експерименте такве врсте и садржаја обавља руски академик Валаиљ Петрович Казначајев.

Гете је сматрао да природа има две засебне и одвојене границе; једна је водила у подматеријални свет у коме се никада не би могла изнаћи интелигентна конструкција универзума; друга, у коме је сама природа постајала посуда за дух који ју је стварао, информисао и подизао. Следећи деловање закона метаморфозе на животном циклусу биљака, Гете је зачео идеју архетипске биљке. И надао се да ће налажењем истих закона метаморфозе на делу у вишим краљевствима природе бити у стању да зачне спиритуалне архетипове свих живих бића". У Штајнеру се први пут пробудило занимање за Гетеа због његове "теорије метаморфозе", то јест, трансформације ниже физичке форме у вишу као резултат деловања надчулних сила на њој.

Веровање да интуиција омогућава човеку да постане потпуни грађанин макрокосмоса и пружа му како средства да дела унутар њега, тако и да буде у вези са свим степенима спиритуалних бића још један је разлог за постојање секти.

Трећи ниво духовне перцепције даје и ону категорију интуитивног знања која се достиже читањем "космичких хроника" уз чију помоћ се може открити читава прошлост човечанства. Рудолф Штајнер је сматрао основним, да спиритуално знање треба да буде оправдано пре научног начина размишљања.

Чињенице које се тичу првобитне прошлости, дакле, нису нестале изван домашаја окултног истраживања. Гуруи тврде да уколико биће достигне телесну егзистенцију, његов материјални део нестаје после физичке смрти. али спиритуалне силе, које из сопствених дубина омогућују постојање тела, не нестају на тај начин. Остављају трагове, тамне слике иза себе, утискују их на спиритуалну позадину света. Свако ко је у стању да уздигне своје способности перцепције преко видљивог света до невидљивог, достиже после извесног времена ниво на коме може пред собом видети оно што се може упоредити са пространом спиритуалном панорамом у којој су снимљени сви некадашњи догађаји светске историје. Ти неуништиви трагови свега нематеријалног називају се у окултној науци, као што је наведено, записом акашика.

Једна од најпознатијих (де)мистификација односи се на основе религија. аутори књига о Рудолфу Штајнеру тврде да је достигао ниво интуитивне перцепције на својој стази самопосвећења и, што је заиста фасцинантно, сведоче да је био у потпуности пренеражен када је открио да запис акашика потврђује аутентичност Новог завета. Проверена је истина једино то да је одржао читав низ циклуса предавања о јеванђељима, "читајући директно из 'космичке хронике'".

Ипак, Рудолф Штајнер је био најатрактивнији када је 1924. године у Кобервицу у Шлезији, у запањујућој демонстрацији, користећи аналогију понашања леминга, сузбио штеточине (Био је то експеримент уживо са зечевима на имању антропозофа грофа Кајзерлинка). Нацисти су касније поновили експеримент 'потентизованим' пепелом тестиса, слезина и делова коже младих Јевреја, покушавајући да заувек отерају остатак Јевреја из Немачке. Др Валтер Штајн открио је да је први потентизовани пепео, пепео јеврејских мушкараца, убризган јеврејским затвореницима у Бухенвалду. И опет је експеримент успео − сви људски заморчићи покушавали су да побегну одатле. Примењујући резултате истраживања Рудолфа Штајнера, које је Живорад Михајловић-Славински подробно описао у књизи Психонаути унутрашњих светова, есесовци су расипали пепео из гасних пећи по концентрационим логорима уздуж и попреко Рајха. Наравно, није посипан било какав пепео, већ потентизовани пепео који се ширио ветром попут финог спреја. Резултати су познати: сместа по поразу Трећег Рајха, априла 1945., уследио је егзодус великх размера преосталих припадника јеврејске расе са европског континента.

О још једној могућности манипулације са свешћу људи говорио је др Џон Семјуел Хегелин на предавању у "Сава центру" у Београду, 23. октобра 1990. године. Тврдио је да је после Суперстринг револуције постављена теорија потпуно уједињеног поља насталог обједињавањем све четири силе (гравитација, електромагнетна сила, јака и слаба, односно радиоактивна сила), у тзв. јединствено универзално поље интелигенције природе, које ствара сву разноликост сила и честица широм универзума. Према схватању теоретичара физике "уједињено поље" је најдинамичнији ниво функционисања природе. Да би се разумео проблем ширења истих мисли које су материјалне, честичне природе неопходно је претходно разумети појам "стринга" и прихватити законитост да квадратни корен из један одсто поларизованих честица аутоматски преполаризује преостале честице целог. "Стринг је", према речима теоријског физичара Хегелина, "минијатурни еластични једнодимензионални прстен пречника тако малог да изгледа као честица (полупречник износи 10 на минус 33 cm) на нивоу 10 хиљада мањем од скале тзв. великог уједињења. Суперстринг има структуру која му омогућава да вибрира, ротира, да вибрира на лево, десно или попречно. Живот стринга је веома богат у односу на честицу. Од тога шта стринг "ради" зависи да ли ће опонашати фотон, лептон, гравитон, електрон или кварк, јаку силу, слабу силу. На пример, ако вибрира на лево изгледа као гравитон, а десно као електрон. Све појаве и облици у природи су различити вибрациони модови стринга. Стрингови су вибрације (таласи) универзалног поља интелигенције (Суперстринг поља)".

Колико је позитивно толико може да буде и опасно што постоји веза између људске интелигенције и динамике интелигенције природе. Обе интелигенције се, према тумачењу следбеника Махаришијевог покрета и Џона Хегелина, заснивају на уједињеном пољу интелигенције. Доказ за то је верно математичко моделовање физичке стварности и што значи и потпуно разумевање. Најфундаменталнији ниво људске интелигенције, који, кажу поборници ТМ-сиди техника, може свако искусити, је непобуђено стање сопствене свести. Они тврде да у стању чисте свести постоји обједињено поље свести, где је свест потпуно будна у себи самој (односно свест је посматрач, оно што се доживљава, субјект, објект и процес посматрања). Зато "психонаути унутрашњих светова" тврде да се у основи људске свести може идентификовати уједињено Суперстринг поље. Његове одлике су значења речи, интелигенција, динамизам, самосвест или самоодносност. Свест, према тумачењу трансценденталиста, поседује природне резонанце и "елементарне честице" које се могу побуђивати ТМ-сиди техникама. Постоји, при том, квалитативна и квантитативна размена информација између структура уједињеног поља, људске интелигенције и уједињеног поља физике. Пет основних модова свесности има свој еквивалент у физици, јер Суперстринг поље има пет категорија материје.

Корени људске интелигенције сежу дубоко у структуру природног закона, у структуру молекуларног, атомског и субатомског нивоа. Оно што живи организам чини живим, по Хегелиновом схватању, је чињеница да у свом понашању одражава динамику дубљих нивоа природе, где су квалитети попут динамизма и интелигенције више изражени.

"Уједињено поље представља најконцентрисанији извор свих закона природе и то не само апстрактне интелигенције већ динамичке интелигенције, јер квантна механика гарантује да што се дубље силази природа постаје све динамичнија. Зато је и нуклеарна енергија толико снажнија од хемијске − јер је атомско језгро милион пута мање од атома − то је чини милион пута снажнијом".

Будући да део организација у оквиру "Њу ејџ" покрета сматра да је знање о свести најосновније знање, није чудно што су дошли до схватања да је "свест у основи природе, и да је зато могуће посматрати утицаје свести који се преносе на даљину и простиру кроз друштво". У својим готово непрестаним експериментима открили су да је "слободни простор" (област, подручје самосталности − независности) способност одржавања периферне перцепције, чак и када се особа врло снажно усредсређује на детаље. Цене га као веома важан параметар духа, можда важнији и од саме интелигенције, за општи ниво успеха и ефикасност у свакој прилици (активности).

Због знања која су слична знањима окултиста, Карла Густава Јунга религиозни људи често сврставају у неподобне и мистике. Чувени психоаналитичар је једном приликом рекао да су прави синхроницистички феномени у вези с неком архетипском ситуацијом. Веровао је, да је могуће да је каткад путем релативизације времена и простора у несвесном био у стању да опази нешто што се у стварности догађало негде другде. Обашњавао је тај феномен колективно несвесним које је заједничко свима. Сматрао је да колективно несвесно представља основу онога што су древни народи назвали "повезаност свих ствари". Свестан да постоји психичка енергија поставио је основе за разумевање непризнате парапсихологије коју користе у својим ритуалима и на сеансама многе секте. Карактеристичне су његове речи забележене у књизи Сећања, снови, размишљања: "Нисам више желео да говорим о нагонима глади, агресије и секса, већ да све те појаве видим као изразе психичке енергије."

Светски рат против секти

SatanaПоред секти које заговарају успешан поход према посвећењу постоје секте које су агресивне а и оне које се поносе духом Сатане. Ретки су људи који знају да је Сатана само један од Елохима, који су према Библији створили људе, и да се он разликује од стваралаца само по томе што мисли и упозорава Елогиме да људи због склоности ка лажима и мржњи могу да се окрену против својих клонера. Међу агресивне и деструктивне секте сврстала се 10. новембра 1993. године секта "Белог братства", која проповеда скори крај света, након што су њени чланови упали у Кијевску саборну цркву и уништавали иконе Свете Софије.

Вероватно постоји разлог што су руски аналитичари сврстали "Међународни образовни фонд", "Међународни религиозни фонд", "Међународни фонд за мир у свету" и "Професорску академију за мир у свету" у секте. Јер, постоје фондације, попут наведених фондација, које потпомажу сецесије које су основни вид секташтва, изолације или издвајања. Дакле, оне финансирају деструктивне активности. На пример, на Светском конгресу о рехабилитацији у психијатрији одржаном у Београду 27−30. августа 1997. године речено је да су албанију неповратно заузели сајентолози. Занимљиво је да је Ирена Пивати оптужила фондацију Сорош да у производњу дроге у албанији, земљи са организованим хаосом, улаже годишње 15 милиона долара. а познато је да иста фондација са којом проблеме имају владе у Русији, Малезији, Хрватској, Словачкој и уопште владе разбијених земаља, финансира медије који су за самосталну Црну Гору: "МН-94", "Kron-production", "Монитор", "Оногошт стандард", "Доклеа", ИП "ЦИД" итд. Трећег август 1997. године објављено је да је руска служба безбедности открила да Џорџ Сорош стоји иза непознате кипарске корпорације која је купила 25 одсто руских телекомуникација. Занимљиво је и то да је Глин Девис, заменик портпарола америчког Стејт департмента, почетком марта 1996. године затражио да "српске власти издају нову дозволу за рад Сорош фондацији и то у што краћем року". Можда је то довољно да се разуме немачки министар иностраних послова Клаус Кинкел након што је изразио љутњу што Вашингтон пружа подршку разним фондацијама и посебно сајентолозима.

Сличну улогу у свету има Сасакава фондација, која стипендира и студенте Београдског универзитета. Занимљиво је да је Рјончи Сасакава кажњаван као ратни злочинац − фашиста и награђиван као добротвор. Чудна су та прихватања, када се зна да је Џорџ Сорош потписник захтева да се бомбардују Срби, а српском менталитету је страно да узима новац од фашиста, а доскоро и од антикомуниста и антисоцијалиста. Још је занимљивије што је оснивач „Сорош фондације“ присутан на балканским просторима од 1991. године и што је фондација основана ради унапређивања југословенске науке. Срби су имали проблема са још три фондације. ТФФ фондација финансира пропаганду "паралелне власти" на Космету, Фонд за хуманитарно право оптужује српску власт за недемократију на Косову, а фондација "Карнеги" организовалаје и финансирала антисрпске "округле столове" у Њујорку и Бечу. Уз то, Фондација „Аденауер“ успела је да се преко невладиних организације угнезди у активности Српске православне цркве.

Са деструктивним фондацијама има проблема и Кина. Наиме, 13. јуна 1996. Пекинг је обуставио рад немачке фондације "Фридрих Најман" због антикинеске активности. Фонд је учествовао у припреми друге међународне конференције о Тибету (кинеска аутономна покрајина) заједно са "далај-ламином владом у избеглиштву".

Шта све може секта да науми јасно је после 5. октобра 1995. године када је Шјоко асахара признао злочине секте АУМ Шинрикјо. Гуру јапанске секте (Секта врхунске истине) признао да је одговоран за напад нервним отровом у токијској подземној железници 20. марта 1995. године (када је умрло 12 и повређено пет и по хиљада људи). Два и по месеца касније та секта се сврстала у оне којима је одузет статус религиозне организације.

Да живимо у време опасних секти подсетио нас је 23. децембра 1995. "Ред сунчаног храма" када је 16 чланова секте, међу њима и три детета, завршило своју животну мисију на заједничкој ломачи колективним (само)убиством на висоравни Воклиз у Француској. Ретко ко је обрадован информацијом да је у Лисабону у пролеће 1996. формирана нова верска секта "Небески пипци" или што је сазнао да је у Дагестану на југу Русије избио верски сукоб између Вахабита и Суфиста, двеју секти исламиста.

Секте су заиста постале светски проблем што се може закључити и на основу сагласности, објављене 6. августа 1997. године, према којој су Борис Јељцин и патријарх московски и целе Русије алексеј Други одлучили да се заједно боре против деструктивних страних секти.
Све до Резолуције Европског парламента у вези са култовима у Европи усвојене у Бриселу 29. фебруара 1996. године и отворене борбе немачких политичара, започете првих дана јануара 1997. године, у којој покушавају да спрече секташко "освајање" своје земље од стране "Сајентолога", чинило се да су готово све секте у функцији ситњења савезних мултинационалних држава и да су вођене од креатора новог светског поретка. Боље би било да јесу, јер када нису то значи да су посебна и неконтролисана снага, а о њиховој стварној или надобудној моћи казује и храброст да прете творцима тзв. новог светског поретка.

Борба за слободан избор

PsihijatriНа Светском конгресу о рехабилитацији у психијатрији, одржаном у Београду крајем августа 1997, једну секцију је оганизовао Центар за заштиту менталног здравља, а главна тема излагача биле су тоталитарне и деструктивне секте, гуру покрети, психо-организације и њихове жртве. Основни утисак са Конгреса био је да је почело организовано супротстављање раду секти и да треба очекивати да ће у следећем периоду све више људи ући у фронт који треба да одбрани свет од њиховог деструктивног крила. Наравно, биће то веома тешко јер проблем деструкције мора да буде државни и легалне институције треба да преузму свој део одговорности уз одговарајућу материјалну подршку. То се огледало у забринутости свих учесника међнародног скупа. На Конгрсу је наглашено да секте нису нова појава. Откад постоји човечанство од тада постоје и секте, састављене од групе фанатика која следи неког харизматичног лидера. Но у 20. веку, због нових техничких решења и модерних технологија, усавршило се систематско коришћење психолошких метода усмерених на потискивање воље човека и контролисање његових мисли, осећања и усмерења. Љубомир Стојановић је говорио о теми Црква и секте задржавајући се на историјату секти у Југославији. Владимир Димитријевић је имао запажено излагање о злоупотреби мишљења и техникама манипулација култиста. александар Сенић и Богдан Тодоров говорили су о облицима наметања сајентолога. Немачки свештеник Т. Гандов упознао је учеснике Конгреса са заштитом и рехабилитацијом жртава тоталитарних секти у Немачкој. Борац за заштиту руског народа од деловања деструктивних секти и покрштавања словена алекдандар Дворкин говорио је о начинима сузбијања рада секти, заштити и рехабилитацији. Владета Јеротић је понудио психијатрима да користе и религију у одређеним случајевима при рехабилитацији психијатријских пацијената. Руски црквенодостојник алексеј Кураев говорио је о актуелним проблемима у вези са новим законом о верама у Русији, о злоупотреби јеванђеља код хришћанских секти, Хришћансту и реинкарнацији, а затим и о слободи православног веровања и карми. Ј. Граовац је објаснио релацију између Православља и учења адвентиста. Татјана Грујић - Кораћ и Н. Бодирога упозорили су скуп да тоталитаризам и деструктивне религиозне секте, гуру покрети, психо-организација и комерцијални култови често постају извори криминалитета. Богдан Тодоров је указао на опасности које су услољене заштитом сајентолошких симбола који су веома слични званичним симболима државних организација, а посебно се осврнуо на сатанистичке поруке пласиране посредстом Интернета, документујући своје тврдње изводом из публикације Завода за патенте и листингом из скинутим с Интернета. Његову забринутост поделио је и поткрепио  Никола Родмановић набрајајући аргументе да је Лондон центар секти за Интернет. Сведочења Зорана Поповића, који је изнео своје медијаторско искуство о примени ТМ-сиди технике и девојке Марије из Јеховиних сведока била су и поучна и потресна. Грчки свештеник К. Тсоурос упознао је учеснике конгреса са организовањем и радом панхеленских асоцијација за заштиту православне културе, породица и појединаца у Грчкој. Бранислав Петровић је повезао рад секти са повећавањем процента суицида и колектиних психоза, а М. Ђорђевић је предложио да се образовним системом створе предуслови за успешну контролу активности тоталитарних и деструктивних секти.

Како су Руси посебно угрожени и већ корак испред осталих у борби са тоталитарним и деструктивним сектама, међу најзанимљивијим било је излагање доктора филозофије александра Леонидовича Дворкина, аутора књига Десет питања наметљивом незнанцу и Замке неограничене слободе (зборник чланака о сајентологији). Руски научник сматра да без слободе информисања нико не може начинити слободан избор и да је зато важна обавеза да обавести јавност ко и шта стоји иза делатности организација које психолошким манипулацијама заснованим на обманама и хипнози принуђавају човека да преда себе самог, баш као што је према закону обавезно на боковима конзерве написати њихов садржај. Дворкин је навео и дефиницију тоталитарних секти (деструктивних култова): "То су организације које нарушавају права својих чланова наносећи им штету искориштавањем одређене методологије 'контроле свести'". Навео је да, на пример, Друштво светости Кришне намерава да успостави контролу над средствима јавног информисања и да се бори за увођење кастовног система. Значајни су Дворкинови следећи упозоравајући ставови, засновани на руским искуствима и истраживањима. Тоталитарне секте се устројавају око тоталитарног лидера. У тоталитарним сектама клањање Богу се фактички замењује клањањем обожаваном лидеру или организацији коју је он створио. Све почиње и завршава с лидером. Теоретичари Друштва светости Кришне заговарају да ће у случају доласка на власт сурово казнити свакога ко се не слаже с њиховим идејама. Сајентологија установљава етику као искорењивање свих идеја противречних сајентологији, а затим када се достигне тај циљ − искорењивање уопште свих несајентолошких идеја. Посебно треба нагласити његов основни став у вези с ефектима рада секти: "Много говоримо о одливу мозгова, имајући у виду одлазак телентованих специјалиста у иностранство. Међутим, постоји и други одлив мозгова, унутрашњи, који је још опаснији. Секташи лове талентоване, енергичне, разумне младиће и девојке, цвет нације, будућност државе. И сувише је њих заувек напустило науку, производњу, породицу и сферу нормалних људских односа да би се посветили неком гуруу или месији"... И удружња ЛГБТ (ЛГБТ је скраћеница која се односи на лезбијке, геј, бисексуалне и трансродне особе) су врста секте са сличним, деструктивним амбицијама. Зато није чудно да лезбејка Маша Гесен (новинарка, руски писац) отворено, у борби за истополне бракове, изјавила: „Наш крајњи циљ је разарање и уништење породице“.

Чини се да су сајентолози најмоћнији и најорганизованији. У зборнику чланака о сајентологији постоји довољно података за опедељивање у односу на светски популарни покрет. Према поузданим, проверљивим подацима, Сајентолошки покрет, чије је учење засновано на дијанетици, основао је 1954. године американац Лафајет Роналд Хабард (1911−1986), писац научнофантастичних романа. Главни штаб је у Лос анђелосу. Секта "Сајентологиста" је према подацима из 1997. године, према њиховој пропаганди, имала око осам милиона чланова. У 107 држава делује 3.100 цркава или мисија (према другим подацима нешто више од 270 цркава и мисија). Главни центар немачког огранка секте који повезује тридесетак хиљада присталица налази се у Хамбургу. Сајентологија наступа у неколико обличја: њој припадају тобоже независне организације као што су "Хуманитарни фонд Л. Рон Хабарда", "Нарконон", "Криминон", "Светски институт сајентолошких друштава", "асоцијација за бољи живот и образовање" и многе друге".

Врховни суд Калифорније у свом решењу окарактерисао је Л. Р. Хабарда као шизофреника и параноика", а александар Дворкин је завршио књигу о сајентологији речима: "Изјављујем да је Хабард класични психопат. Нека траума пренесена на њега у детињству одвојила га је од света и посејала у њему неверицу према осталим људима (јер, често се самохипнотисао речима: 'Сви људи су моји робови')". С друге стране, Врховни суд у Лондону уврстио је сајентологију у аморалне и социјално разорне системе". Делатност сајентолога осуђивана због повремених криминалистичких преступа у Канади, СаД, Данској, Италији, Француској, Шпанији и Немачкој. "Сајентолошка црква"је невероватно богата међународна корпорација. Користећи ефикасан систем дубоких хипнотичких сугестија, хабардисти стичу фанатичну ропску преданост до тада потпуно нормалних и разумних људи, лишавајући их осећаја за критичност. Забележено је да је Рон Хабард оставио прву жену и двоје малене деце да би се препустио сексуалним оргијама. Прво искуство са дрогирањем имао је 1938. године, када је удишући испарење азот субоксида (увесељавајући гас) за време операције код зубара доживео халуцинације. Тада му се привидело да је за време операцију умро и да се у царству мртвих упознао са великаном тајних знања. Након опоравка написао је књигу Ескалибур, коју није успео да објави. Током 1945. године Хабард се дружио са Џеком Парсонсом, челником Пасаденске ложе секте "Орден источног храма" (Ордо Темпли Ориентис, ОТО) основане од стране алистера Кроулија. У књизи Дианетика: савремена наука душевног здравља, која је постала филозофија секте, тврдио је да се помоћу енграма човек ослобађа од самопринуде, наметљивих идеја, нервоза и болести као што су: срчана исхемија, слаб вид, астма, далтонизам, алергије, муцање, глувоћа, синузитис, хипертонија, дерматитис, мигрена, различите ране, артритис, мучнина и јутарње повраћање трудница, прехлада, коњуктивитис, алкохолизам и туберкулоза. Касније је изјавио да је уз помоћ његових метода могућно излечити рак и леукемију. Наравно, Хабард никада није изнео ни један научни доказ за своја невероватна тврђења. али то није спречило издавача да прода 150 хиљада примерака књиге. Неједном је изражавао своје усхићење делима алистера Крулија, ("његов најдражи друг"). Када су питали Хабарда, како је успео да напише Дијанетику за свега три недеље, одговорио је да је књигу писао аутоматски, без размишљања. Тврдио је да му је текст издиктирала Императорка. Касније је отворено признао да често пише аутоматски, аутоматски говори, али и да влада "јасновидношћу". Познато је да се Хабард активно занимао за окултизам, много пре сусрета с Парсонсом. Још 1940. године ступио је у ложу "древног мистичног друштва розенкројцера". У лекцијама током 1952. године Хабард је говорио о тарот картама. Према његовим речима, оне нису систем гатања, него филозофска машина. Посебну пажњу посветио је карти "Шут". Говорио је да је "Шут" најмудрија од свих. Када је алистер Кроули анализирао своје карте Тарот у књизи Књига Тарота о карти "Императорка" рекао је: "она ствара виши духовни квалитет са нижим нивоима материје. Императорка је Велика мајка, грчка артемида, римска Диана, индијска богиња Шакти, то су египатске богиње Изида и Хатор, Императорка је антихрист."

Сајентологија је неогностички систем у чијој основи је идеја окретање истинског знања проласком кроз низ степена које сајентолози зову "мост ка безграничној слободи". Сада "мост" чини 27 нивоа. Ти нивои се могу упоредити са иницијализацијама магијских организација и ложа. На први поглед они се веома разликују од нивоа ОТО алистера Кроулија. Међутим, и један и други систем садрже степене, у оба су "тајни нивои" и за њихову нумерацију се у оба случаја користе римске цифре. Хабард је користио и систем нумерације алистера Кроулија, који почиње с нулом а уместо с јединицом.

Рад секте је заправо "похађање сајентолошког "моста" које се наставља из године у годину. После "маратона очишћења" и још једног разговора с трговцем новопреобраћени може да се упише на "Хабардски курс: кључ живота" (цена око осам хиљада долара). У књизи Замке неограничене слободе александар Дворкин је описао односе у сајентолошкој организацији: "Једном су ми донели две тек издате сајентолошке књиге Како се нечему научити и Упутство о основама обуке. За два сата прочитао сам обе књиге. То није било тешко, пошто текста у њима готово није било: „Свака страница била је црно-бела, слична сликовници од само две реченице, штампане најкрупнијим словима. Били су то својеврстни стрипови. Но веома чудни стрипови: поред невероватне монотоности, коју сам истраживао, пропуштајући кроз себе ту жваку баналности и општих места, готово сам и физички осећао да тупим. Та ме је неугодност, несумњиво, подсећала на хипнотичко дејство чији је циљ био да се убију мисли у мозгу, преокрене људско сазнање с нормалног пута на некакву уску и тамну стазу, по којој је могуће кретати се само уз нечије стално вођење“.

Сајентолози се, према сазнањима руских истраживача, односе према својим клијентима као према умно заосталој деци, која ништа не знају и не умеју и уз то деци бременитој бројним штетним навикама и манирима, којих се сами не могу ослободити. ако човек прихвати такав прилаз и почне играти одговарајућу улогу, та маска ће моментално прирасти на његово лице и он ће, заиста, деловати као мало дете, које у свему зависи од од водећих и свемогућих дадиља у сајентолошкој организацији. Отуда, тврди Дворкин, неписменост сајентолога, неадекватност њихових реакција, пионирско-зидноновински стил њихових публикација, крдо-колективистички карактер њиховог понашања. И како мало дете не може проживети ни дана без пратње, и сајентолози не могу без савета и наредби организације, која их води у свему, а што је главно − у њиховом односу према унутрашњем свету: кога волети, кога мрзети, пред ким се претварати, кога обманути, кога задиркивати и називати погрдним именима, кога треба ударити, а коме уставши иза стола прочитати стих с посебном пажњом. Разлика је само у томе што нормални родитељи подржавају своју децу док не одрасту и постану самостални, а у сајентолога "деца" дају све што имају "родитељима", набубреним од масти, иако их водитељи отворено презиру.

Треба напоменути Хабардово хвалисање: "Ми можемо испрати (очистити) мозак брже од Руса − 20 секунди до пуне амнезије". Што само потвеђује да је сајентологија необичан хибрид магије и психологије. Симбол сајентолошког Центра религиозне технологије садржи дијанетички троугао, магични знак, који представља врата кабале, јеврејско слово "далет". Троугао је такође симол египатског бога Сета "истребљивача људи". алистер Кроули је тврдио да је Сет − Сатана.

У 1996. години мрежом Интернета распрострањен је строго поверљиви Хабардов билтен (HCO Bulletin, Маy 5, 1980), обележен с ДТ-8. У њему се Хабард отворено назвао антихристом и изјавио да је циљ сајентологије да спречи друго Христово ускрснуће. Хабард у тексту скинутом с Интернета тврди да ће се убрзо након своје смрти вратити на земљу у тело значајног политичара да би завршио своју мисију. александар Дворкин поседује податке и о величини секте: "Сајентолози тврде да њихове цркве у свету имају седам, осам милиона чланова. Међутим, према подацима у документима за унутрашњу употребу из 1987. године, бројно стање сајентолога на планети не премашује 40 хиљада људи".

Формулишући закон "часне игре" Хабард је сугерисао да сваки сајентолог не бојећи се црквених казни може опљачкати сваког појединца или групу која не жели да прихвати идеје сајентолога и да има право да им нанесе било коју врсту штете (уцена, клевета, насиље). У Закону пише: "Могуће их је навести на замку, дати их на суд, можете их лагати и уништити физички".

Сајентолошко освајање Русије почело је 1990. године након неколико посета угледних Руса лондонским сајентолозима. Први је сајентолошки штаб посетио космонаут Павел Поповић, кога су пратили нарколог Владимир Иванов, заменик главног уредника "Известија", Игор андреев и генерални директор "Сојуз-театра" Леонид Тодоров. Сви су се они обрели у Енглеској по позиву организације "Нарконон". Без обзира што су медицински експерти водећих земаља у свету оценили програме "Нарконона", у вези с рехабилитацијом наркомана и алкохоличара, као неефикасне и штетне по здравље, чланови совјетске делегације су се, очарани добродошлицом, договорили да у Москви оснују центар "Нарконона" с четири стотине постеља. У 1991. години Руска академија медицинских наука финансирала је примену метода из "маратона очишћења" на жртве Чернобила. Без обзира на одсутност веродостојних резултата Енглези Дејвид и Шејла Гејман уз Дороти Вест добили су за свој рад награде руске владе. У Санкт-Петербургу 1991. године британски сајентолог Питер Вејкли је помогао Тани Рудиковој да у родном граду отвори сајентолошку мисију. Већ у децембру исте године похвалили су се да је курс дианетике завршило осам стотина полазника. Неки руски званичници понашали су се као опчињени. Декан факултета за журналистику МГУ (Московски државни универзитет) ушао је у историју, јер је доделио Хабарду први посмртни докторат за достигнућа у литератури и филозофији и запажену хуманитарну делатност. Председник Московског вентилаторског завода александар Миронов завршио је сајентолошки курс и спровео кампању за свеопшту обуку по Хабард-технологији. Резултат: број бирократа се изједначио с бројем радника, готово сви калификовани радници напустили су фабрику, а александар Миронов је 25. јануара 1995. године убијен. Благодарећи активности сајентолога кроз курсеве само Московског центра дианетике током 1994. године прошло је више од 14 хиљада људи. Један од највећих завода за обуку сајентолози (Хабардисти) су изградили при Пермском заводу за израду алата, који се бави израдом опреме за авијацију. У одељењу за израду мотора за авион ИЛ-76 формиран је "Хабард колеџ". У знак захвалности за успехе сајентолошке мисије у Перму, у пролеће 1995. високорангираном представнику "Сајентолошке цркве", који је тим поводом дошао из америке, уручени су симболични кључеви града Перма.

У последње време сајентолози покушавају да се убаце у школе градова-сателита у којима је распоређен моћан научно-производни космички комплекс, предлажући учење енглеског и технологију управљања. Према неофицијелним подацима, сајентолози су успели да продру међу рукодеће људе строго поверљивог космичког центра ЦНИИ−4. Врло је вероватно да су проникли и у ЦУП (Центар за управљање полетима). О последицама тих деловања за Русију и цео свет може се само нагађати.

Занимљиво је да у рекламним материјалима на руском језику Хабардисти тврде да се њихов метод аТ (административна технологија) примењује у три хиљаде предузећа. Међу њима су набројани "Форд", "Џенерал моторс", "Кока-кола", "Траст американ банк", "Шанел", "Боинг", "агфа", "Волво" и др. У енглеским издањима истог материјала те се фирме не помињу. Очигледно је − у једном од тих материјала није написана истина.

Као што је познато немачка влада лишила је сајентологију статуса религиозне организације, а министар за омладину, породицу и најстарије Клаудија Нољте званично је изјавила да чини све што може да спасе Немачку од сајентолошке напасти. Крајем 1996. године у Лиону (Француска) почео је судски процес против руководства локалне сајентолошке организације. Током 1996. године завршена је двогодишња истрага делатности сајентолога у Грчкој, државно тужилаштво је предало предмет на суд с препоруком да се сајентологија забрани.

Ванфизички ратови

Vanfizicki ratамериканац Лоренс Волершејм је први упозорио да је могућ "нови светски сајентолошки поредак". Уколико се настави садашњи тренд сматра угледни публициста доћи ће време када ниједно средство јавног информисања неће смети да објави материјал о сајентологији без претходног одобрења сајентолошких власти. Верује да би у том поретку сви судски и државни архиви, у којима је садржано било што о сајентологији, били уништени или затворени за јавност. Тада би сви људи, с искуством у вези са опасностима сајентологије и о преступној пракси њихових чланова, били неутрализовани, или заплашени до те мере да би били приморани да ћуте. Новац сајентолога, у њиховом поретку, њихова агентурна мрежа и тактика терора толико би разбили судски систем да ниједан правник не би прихватао да води унапред изгубљени поступак против сајентологије. Колико су дубоки трагови које за собом оставља сајентологија показује и процена да је за потпуно оздрављење од последица сајентологије неопходно око 12,5 година. Зар тај феномен не подсећа на моћ и утицај фармацеутског и посебно ЛГБТ лобија? Они су врста прикривених организација, јер нико не зна кога кроз своје мреже довлаче и постављају на одговорна места. Тек, по одлукама се назире да их је све више у врховима власти – на местима за одлучивање. Скарадне одлуке их одају када је већ касно. Народ се изједначава са постепено куваним жабама.

Није чудно што многи аналитичари сматрају да су многе секте у функцији "новог светског поретка". Јер, приликом креирања нове мапе света творци наднационалног мондијалистичког поретка користе све расположиве снаге и средства, а војна као свевремену претњу. Карактеристичано је коришћење идеологија миротворачких покрета, агенција, фондација и секти у оквиру "Њу ејџ" покрета. Наиме, своју активност поменути покрет спроводи кроз филозофију, науку, културу, теозофију, уметност, религију, окултизам, магију, медицину, тзв. здраву исхрану, источњачки приступ сексу, итд. Све чешће може се наићи на радове у којима се постојећа ера именује Водолијином завером, коју Мерилин Фергусон, једна од именованих вођа покрета, објашњава као заверу без политичке доктрине и манифеста. Тврдећи, притом, да завереници желе политичку моћ само зато да би је распршили и да су завереничке стратегије прагматичне, чак научне, "мада су перспективе које отварају, у крајњем, мистичне..." аутори покрета "Ново доба" нуде нову парадигму: "Уколико желимо преживети морамо начинити скок у ново и ризиковати радикалну 'трансформацију свести'".

Следе ратови знања

Ratovi znanjaПо свему судећи, када не би постојали другачији начини да се утиче на тзв. народне масе, било би довољно да се "информисање" препусти покрету "Ново време".

Наравно, вође ујака Семових потомака све наведено добро знају и никада не испуштају иницијативу, јер су свесни њене ефектности и неопходности, а као принцип уградили су је свуда, од теорије и стратегијских приступа до докумената у регулативи. Управо зато, понашају се према усвојеној теоретској основи Памфлета 525-5, који је објављен 1. августа 1994, у издању ТРаДОЦ-а (Trаining аnd Doctrine Commаnd). Реч је, заправо, о садашњем америчком концепту будућности заснованом на филозофији да је "у прошлости развој био последичан, а сада динамичан". У концепту је потенцирано да су американци "променили начин на који се мењају". Сада не чекају да развој својим променама временом доведе до промена стратегијске мисли, већ планирају промене, односно креирају околности у којима ће важити планирани квалитети. То је проверен начин за утеривање света у амерички клише и доминацију у којој се непрестано задржава потпуна иницијатива.

Постоји, при том, један тренд у ратној вештини на који треба усмерити посебну пажњу. Док се с једне стране производе оружја високе технологије и запошљавају незаситна војна индустрија и трговци оружјем, с друге се стране, деструктивне силе преносе из физичке сфере, преко енергијске, до сфере у којој владају суперстрингови. Уколико се деструктивне идеје не сузбију, ратови који су почели на најнижем, физичком нивоу, завршиће се на (а)каузалном − општом деструкцијом основе постојања.

Будући да су се творци најновијег "новог светског поретка" определили за контролисано стварање хаоса, а хаос се природно мултипликује и измиче контроли, неће бити чудно уколико идеје о свемоћи и вредностима "новог света" продру до менталне матрице и свести на фундаменталнијем нивоу природне динамике, односно "на ниво јединственог универзалног поља интелигенције природе, где се ствара сва разноликост сила и честица широм универзума", као што је говорио Џон Семјуел Хегелин на предавању у београдском Центру „Сава“. У природној бојазни за будућност, намећу се питања: шта ће се постићи овладавањем јединственим пољем; да ли су запис акашика, Хегелиново јединствено и суперстринг поље, Штајнерова спиритуална панорама, Борхесово васељенско памћење, Ешенбахова космичка хроника (вечни летопис); земљино информационо поље, повезано са свемирском "банком података", о којем су писали Б. С. Елепов и В. М. Чистјаков; Теслино скаларно поље и Јунгово колективно несвесно као ризница памћења, једно те исто; да ли се "поље које памти све" може само посматрати, или и мењати, итд.

По свему судећи, не би било чудно да се ратови наставе на дубљим нивоима свести, са све мањом потребом за ускоро превазиђеним физичким оружјем, које све чешће неће долазити у прилику да се користи.

На недовољно познате могућности другачијег ратовања указује готово заборављено дело Рудолфа Штајнера, који је веровао да је у његовом Гетенауму могуће преобразити космичке вибрације у делотворне спиритуалне импулсе људског духа. Чини се да би на наведени начин Јунгово колективно несвесно из сфере акаузалног света могло прећи у контролисано каузално, и да би будућност била ухваћена и кротка. Тада би рат био унапред изгубљен (за све) и зато га не би било. Јер, зашто би неко уништавао духовно преобраћену особу и напао државу која је свестрано придобијена. Уосталом, доктринолози Запада познају дела Џемса Чечварда, артура Паувела, Ептона Синклера, Ернеста Шредингера и других истраживача заборављених знања предака. Зато им није страна истина да уједињено поље представља најконцентрисанији извор свих закона природе, и то не апстрактне већ динамичке интелигенције, будући да квантна механика гарантује да што се дубље силази у језгро − природа постаје све динамичнија. Исто тако знају, да је из истих разлога нуклеарна енергија толико снажнија од хемијске − јер је атомско језгро милион пута мање од атома - што је чини милион пута снажнијом. Међутим, и овладавање појавним (физичким) нивоом није једноставно, што се може закључити из најновијих покушаја да се науке интегришу.

Продор у уједињено поље, које је најдинамичнији ниво функционисања природе, може да доведе до уништења човечанства, а управо на том путу су језуитско-вавилонски мамонисти, који су бескрупулозно поништили етику, продрли у генетски код, створили бројне вирусе и ослободили нуклеарну енергију. На срећу квантитативној цивилизацији, по свему судећи, генетски, ванфизичка подручја нису доступна до краја.

Тродимензионални светски поредак

RUSKA MAFIJAЖивимо у време Интернета о којем је писао Никола Тесла крајем 19. века предвиђајући рат свих против свакога. У време виртуелне технике која прети да помеша стварност са симулацијама. Штајнерови лемингзи, сићушни глодари, који када се прекомерно намноже доживљавају изненадан преображај нагона самоодржања; а поремећен нагон их тера да се окупе у велике групе и напусте дотадашњу територију, крећући се до прве велике препреке (реке или мора), где изврше масовно самоубиство, нису више идеје за прогон Јевреја, већ и главни јунаци компјутерских игара за децу. Дечије игре се креирају на основу оператиних и стратешких процена у Пентагону и сличним војним институцијама.

Очигледно је да светским трендовима не управља само планетарна политичка елитра, о којој је међу првима писао Ричард Гаднер за "Foreign аffаirs" још априла 1974. године: "ако одмах не створимо Светску владу, не извршимо ревизију Повеље ОУН и не опуномоћимо Светски суд да има највећу власт − неће бити прогреса... Неопходно је проширити домен деловања оружаних снага ОУН, на све секторе глобалних ратних жаришта, у којима ће такве снаге имати задатак патролирања интернационалним граничним и осталим демаркационим линијама, уз надзор слободних демократских избора у свим земљама и уз верификацију спровођења политике оружаног немешања".

После свега што се догодило након "хладног рата", није чудно ни то што светска политика, која се остварује кроз институције попут "Групе 7+1", Савета безбедности, НСА, ОЕБС, НаТО, Контакт групе и сличних, без обзира што су у Њујорку и Вашингтону веома лепо распоређени чланови главних наднационалних организација, личи на америчку, за коју је угледни амерички теоретичар лингвистике Ноам Чомски рекао: "Спољна политика Сједињених америчких Држава, уколико се не разуме стални рат американаца против индустријских конкурената и неразвијеног света, може да изгледа као низ непромишљених пропуста, недоследности и бесмислица".

Опасно је што су се протагонистима економско-политичког поретка придружили ствараоци "новог криминалног поретка", у којем, према речима Џона Керија, сенатора из Масачусетса, председника сенаторског Подкомитета за тероризам, велику петорку чине италијанска мафија, руски гангстерски синдикат, јапанске јакузе, кинеске тријаде и колумбијски картели. а још је опасније што су трећу димензију и креирање свог светског поретка у својим уобразиљама дефинисале и све бројније и све моћније тоталитарне и деструктивне секте. Уосталом, Патријарх московски и целе Русије алексеј Други рекао је у Одеси, где је дошао ради учешћа на међународном симпозијуму о односу реелигије и науке према човековој околини: "Деструктивне и тоталитарне секте настоје да попуне духовни вакуум створен у душама људи, закон о верама у Русији неће ограничавати било чије верске слободе, али ће увести ред у деловање страних секти".

Како (не)писати чланак за „Војно дело“

Vojno delo 1995Овај теоријски напис објављен је под насловом „Ратна вештина у војним часописима“ у зборнику радова „Војна наука и доктрина“), Сектор за школство, обуку, научну и издавачку делатност ГШ ВЈ (Институт за Војностратегијска истраживања), у Београду, 1998. године. Када сам написао текст био сам доцент војних наука.

„Војно дело“ сам волео и био му, у улози главног и одговорног уредника, посвећен дуже од шест година. Данас (2017.) га волим само архетипски. Мислим да су га унаказили сарадници окупатора после 2000-те године. Чак су му изменили и изглед, облик и садржај. Сада раде за наше дојучерашње непријатеље (НАТО, САД и ЕУ). Када сам 2015. године свратио у Редакцију, осећао сам се као непозната и непожељна особа. Да не верује човек ко је сада тамо главни и одговорни уредник. Ни кафу ми није понудио (не пијем кафу).

Угрожена с(а)вест човечанства 

(Неокортикални рат – рат против будућности)

Savest covecanstvaОвај теоријски напис објављен је под насловом „Угрожена с(а)вест човечанства“, у часопису „Војни Информатор“ број 4-5/2002.

Глобалне визије нису нова појава, будући да су се јављале и у ранијим епохама, и према схватању идеолога Трилатерале, биле су само обмане или чиста мистика. Међутим, креатори најновијег мондијализма почели су да верују да су се стекли сви услови за планетерно господарење. То је основни разлог што свет запада у ратне процесе опирући се нестајању држава и нација. Запад, с друге стране, у настојању да рашири своју демократију, културу, начин живота и успут, ради прогреса, оплоди мега капитал, покушавајући да цивилизује остале цивилизације, нашао је решење у тоталном сведимензионалном рату,[1] у којем цивилне институције реализују велики број активности које су раније биле искључиво у војној надлежности, а оружане снаге изводе и тзв. цивилне операције.

Утицај измењених услова за оружану борбу на заштиту података о сопственим снагама

Izmenjeni uslovi za oruzanu borbuОвај стручни напис објављен је под насловом „Утицај измењених услова за оружану борбу на заштиту података о сопственим снагама“ у Београду, у општевојном теоријском часопису „Војно дело“ број 4-5/1992. Био сам тада потпуковник артиљеријско-ракетних јединица противваздушне одбране, магистар ратне вештине.

Почео је тотални рат свих против свих

Hakerski ratХакерски рат и одбрана

Војно-стручни часопис „Нови гласник“ бр. 1/99, 17. март 1999.

Хакерски рат је део тоталног рата и једна димензија рата знања. То је рат који су многе земље изгубиле пре његовог почетка, јер немају одговарајућа средства ни права доктринарна решења. Реч је о рату у којем су најугроженији софистицирани системи, информатички ресурси и њихови осетљиви електронски уређаји.

Микрочиповање - претња достојанству и слободи

mikrocipovanje ljudi

Бројни су показатељи да се људски род налази пред још једним технолошким раскршћем. Нанотехнологија омогућава наглу хуманизацију односа на планети, квалитетнији живот, боље здравље и дуговечност свих људи, а истовремено најбогатијим људима (мегакапиталисти) ствара услове да задрже своју економску, политичку и војну надмоћ. Проблем је што о хуманизацији одлучују владари из сенке – тзв. Велики брат – и што они због пословичне похлепе настоје да створе неоробовласнички поредак (потпуну контролу људи) уместо планете благостања. Сви потези и улагања светских моћника усмерени су ка контроли људи, контроли ума и изради и продаји новог све убојитијег оружја.

Најочевиднији докази су постојање ХААРП-а, СИГИНТ-а, Абрамсове кутије, ГАМА неутрализатора и активатора, садржаја документа СТАРТ-2, јединица за виђење на даљину у Форт Миду, "Вуду ратника", јединица за парапсихолошка дејства у саставу Кфора, Института у Мериленду, буџета САД за психотронска истраживања, изјаве сведока после посета војним базама Натоа, докумената ДИА о истраживањима у СССР, Пољској и ЧССР, Војног Института Џуне – Евгеније ЛувашевнеДавиташвили, истраживања Влаиља Казначејева, Јурија Негрибицког и Александра Трофимова, примена нанотехнологије, уградња микрочипова у људски организам, тетоважа унутар RFID система, итд.

Људи су прилагођени природним космичким зрачењима, али нису отпорни на вештачка, а поготово на примену енергетских оружја и уређаја који раде на фреквенцијама субатомског подручја. Та средства, нанотехнолошки обрађена, користе се и за контролу људи.

Постоје методе и средства за заштиту од негативних зрачења и за онемогућавање електронске контроле људи и њиховог ума. Међутим, они се могу примењивати само у организованим државама, у којима је власт народна, спремна за сведимензиону одбрану, засновану на уважавању нових садржаја рата.

Цео текст у .пдф формату

Срби у рату знања - над понором се најбрже учи

Истини на трагуПо свему судећи, планетарни проблеми су постали нераскидива одредница живота сваког појединца. Људи су прихватили прокрустовски живот, те иако су сви уникати, пристају на сваковрсну уравниловку. Мада је свима јасно да постоји Богом дана, природна, космичка душевна разлика међу индивидуама, у језуитском, вавилонско-банкарском поретку се инсистира на непримењивању научно потврђених знања из области теорије организације, а наука се једнако празни од знања као и психа и ум појединаца. Уместо да 21. век буде одавно жељени век просперитета и благостања, светски неумници из окриља Хермесоваца успевају да пониште услове за живот људи и да главна улагања усмере ка ратовима и продаји наоружања. Загађеност и зараженост „мајке Земље“, није била никад свеобухватнија. Она прожима све четири компоненте живота: енергијску, материјалну, душевну и духовну.

Цео текст у .пдф формату

Страна 1 од 2

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 172 гостију и нема пријављених чланова

DMC Firewall is a Joomla Security extension!