Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Савршено тотално ратовање

Savrseno totalno ratovanjeОвај новинарски напис објављен је под насловом „Савршено ратовање“ у војном листу „Војска“ бр. 572, 16. јануара 2003. године.

Нове врсте ратова приморавају теоретичаре у области ратне вештине да обогате садржаје теорије о ратовима новим дефиницијама и класификацијама. У све савршенијим сукобима настоји се да се тежиште дејстава пренесе из војне сфере у сферу у којој се утиче на психу, вољу, осећања и имагинацију људи, како би агресор лакше и једноставније остварио своје „виталне интересе“.

Раскошни ратни потенцијали великих сила условили су да савремени ратови не личе на било који претходни рат. Најмоћније војске су, због домета оружја и спрегнутих информационих система, у непрестаном додиру. Запад, последњих тридесетак година, у још једном походу на Исток, примењује тотални сведимензионални рат, у којем цивилне институције реализују велики број активности које су раније биле искључиво у војној надлежности, а оружане снаге изводе и тзв. цивилне операције. Најснажније земље су то постале милитаризацијом свих сегмената друштва. Рат је постао најуноснији бизнис у који су укључени школске и научне институције, индустрија, саобраћај, култура... Све то чини се ради прогреса, профита, благостања, демократије, слободе личности...

Сведимензионални рат је то само условно, будући да је реч о различитим типовима ратова између две зараћене стране, који се могу водити и истовремено у више изабраних димензија и као засебни ратови (космички, економски, дипломатски, психолошки, информатички, нуклеарни, електромагнетни, биолошки, виртуелни, геофизички, климатски, сеизмолошки, верски, културолошки, спортски и сл.). С друге стране, још није превазиђен ни тзв. општи рат, који је тежишно војни, но и та врста рата садржи више димензија (технолошка, економска, информациона, психолошка...).

Ратови су све чешће свеобухватни, из аспекта простора, енергије, материје, информација, трајања и кретања у сва три амбијента: мирнодопском, конфликтном и ратном. У њима више нема витештва и ништа није свето. У најновијим ратовима све је дозвољено и са становишта метода (на пример, обмане, ратна лукавства, перфидије, „џокер сценарији“ и слично), из аспекта средстава (од класичних до космичких) и из аспекта снага. Дакле, иако се још увек, гледано кроз застарелу призму, региструју само војни сукоби, свакодневно се воде технолошки, економски, информациони, верски, психолошки, дипломатски, спортски и други ратови, на различитим нивоима (условно речено, од тактичких до стратегијских), у различитим сферама (физичка, енергетска, душевна, духовна) и различитог интензитета.

Теорија и пракса ратне вештине обогаћене су новим синтагмама (и језичким кованицама), као што су: економски рат као што је, на пример, аутомобилски рат (између САД и Јапана), трговински рат (између САД и Кине), електронски рат (сукоб између Израела и Сирије, у долини Бека), информациони рат (између Велике Британије и Аргентине, око Малвинских острва), информатички рат (између САД и Ирака, у Кувајту, добио је и назив телевизијски рат, због велике улоге ТВ станице Си-Ен-Ен, која је утицала и на исход рата) и слично.

Сви наведени ратови у физичкој су сфери и разумљиви су и оним људима који не размишљају о типовима ратова. Очевидно је да нове врсте ратова настају из основа техничког и технолошког развоја људског друштва. После употребе хемијских, биолошких, нуклеарних и неутронских средстава, која су била на вишем степену у односу на класичну муницију, артиљеријска зрна и ракете пуњене експлозивом, нови садржаји рата само потврђују да информатичка ера има и своја специфична средства за рат. После најновијих истраживања микро космоса и макро космоса јасно је да су мисао и информација уз енергију и материју основа људског живота, а стога и рата.

 

Информатички рат траје

Informaticki ratЧовек је најпре покушао да савлада материју, па енергије, а сада у „информатичкој ери“ покушава да информацијама прида највећи значај. Стога су информатички ратови, чији је кључни садржај информација, посебан и све значајнији проблем. О таквој врсти рата, у коју спадају кибернетички, компјутерски, мрежни, електронски, виртуелни и тзв. хакерски ратови, међу првима је писао Никола Тесла, када је предвиђао „време Интернета“. Још тада је образлагао крај досадашњег поимања историје: „Ратови ће се водити све дотле док све тачке на планети Земљи одједном не ступе у ратно стање“.

Нове врсте ратова приморавају теоретичаре у области ратне вештине да обогате садржаје теорије о ратовима новим дефиницијама и класификацијама. Ера информатике изазвала је и промене суштине ратовања. На пример, немогуће је после 8. фебруара 2000. игнорисати истину да постоји „хакерски рат“. Тада су хакери предузели серију координираних изненадних напада на највеће и најзначајније светске комерцијалне електронске сајтове на Интернету, пошто су претходног дана снажно атаковали на „Yahoo.com“, један од најпопуларнијих сајтова на Вебу. У нападу су више часова, повремено ометани, па и блокирани, сајтови „Amazon.com“, „eBay.com“, и „Bay.com“. У току ноћи напад је проширен на водећи медијски сајт „CNN.com“. Функционери из „еBаy.com“ и „Bаy.com“ нису могли да потврде на који начин су напади били координирани и да ли су их спровели појединци или групе. Али, стручњаци за безбедност уверени су да је реч о истом нападачу или усклађеној групи хакера. Елиас Леви (име му неодољиво подсећа на чувеног кабалисту Елифаса Левија), главни технолог групације „ „SecurityFocus.com“, рекао је да је „ширина напада изузетна, вероватно без преседана“. Тако су се до његове изјаве изражавали само официри после завршених високо рангираних војних школа.

Постоји при томе једна тенденција у војном подручју ратне вештине на коју треба усмерити посебну пажњу. Наиме, док се, с једне стране, производе оружја високе технологије и запошљавају незасита војна индустрија и трговци оружјем, дотле, с друге стране, деструктивне снаге преносе своје активности из физичке сфере, преко енергетске, у астралну и духовну сферу, у којима, према истраживањима антропокосмолога типа Влаиља Казначејева и Џона Хегелина владају мисли и суперстрингови унутар „јединственог поља интелигенције природе“.

Уколико се деструктивне идеје не сузбију или не ублаже, ратови који су почели на најнижем, физичком нивоу, завршиће се на (а)каузалном нивоу – општом деструкцијом која може да угрози психосоматске, биоенергетске, биохемијске и биофизичке основе живота, односно примарну супстанцу од које су сачињене енергије и све материјалне структуре.

Реч је, пре свега, о настојању да се тежиште сукоба пренесе из војне сфере на сфере, у којој се утиче на тзв. астралну сребрну и златну траку, психу, вољу, осећања и имагинацију људи, како би агресор лакше и једноставније остварио своје „виталне интересе“.

 

Нове сфере ратовања

Svedimenzionalna agresijaУ физичкој сфери употребљавана су експлозивна средства, биолошка и хемијска средства, микроталаси и механичке вибрације; поремећаје животне енергије људи у етерској сфери, изазива примена торзионих, скаларних и лептонских поља, светлосна и звучна енергија; на тзв. астралну сребрну и златну траку утичу медитације и хипнозе. На психу људи утичу и психо-аеросоли, речи, електромагнетна енергија врло ниских фреквенција, психотронске активности... У менталној сфери, на путу ка сопственом савршенству, људи користе молитве, а с друге стране, ради „упада“ у духовну сферу и утицаја на свест људи, деструктивци примењују различите сатанистичке и црномагијске методе обезбожавања и томе прилагођене медитације.

Уколико доктринолози и стратези Запада успеју у својим намерама, човечанство се налази пред савршеним тоталним ратом. Садашња технологија омогућава да то буде тотални рат по обухвату. Ратници ће у претпоследњој фази тог рата, сасвим извесно, користити савршено прецизно високо софистицирано далекометно оружје огромне убојне моћи. Учесници рата биће идеално мотивисани и потпуно препарирани методама испирања мозгова.

Суштина савршеног тоталног рата у последњој фази могла би се преусмерити у напад на све што чини нашу планету хармоничним, уравнотеженим и уређеним системом. Та фаза ће уследити као одговор савршеном тоталном рату за који се спремају велике силе у физичкој сфери. Одмазду ће организовати највећи умови света у потпуној тајности, а ефекти ће бити слични психосоматским реакцијама људског организма. То значи да ће се из ванфизичких сфера утицати на рат у физичкој сфери. Садашњи интереси великих сила, због којих се воде ратови, тог момента изгубиће сваки смисао. Јер, доказало би се да су свест, психа и енергија важнији и моћнији од материје, која је само „енергијама уобличена енергија“.

Реч је о врхунцу тоталног рата и његовој кључној одлици. Дакле, за разлику од тоталног рата који су дефинисали класици у области војних наука, на нови начин схваћен тотални рат обухвата и ванфизичке сфере, што значи да се не уништавају само облици материје и енергије већ и њихова структура, функције, а затим информације, мисли, емоције, односно душа људи и њихов дух.

Трећи светски рат, према схватањима многих геостратега, увелико траје. Додуше, много је другачији од претходних и велика је срећа што није употребљено класично оружје у већем обиму, но то не значи да неће бити уколико се наставе сукоби у физичкој сфери на нивоу великих и регионалних сила. Последњи светски рат је због квантитативног приступа животу неизбежан. Свакако, на путу ка нанотехнолошкој опасној ери ратови су све савршенији и све је очевидније да су психолошки, информациони, неокортикални, психотронски и парапсихолошки ратови у пуном замаху.

 

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 1103 гостију и нема пријављених чланова

Our website is protected by DMC Firewall!