Оцена корисника:  4 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивна
 

Откривање истине је – букет среће

NesaznatljivoСпремам се за мали истраживачки подухват, не би ли презентирао јавности шта све људи не уче у школи, а важно је за њихов живот. Полако слажем мозаик истине. Један од „бисера“ објавио сам у књизи Освешћење, на страници 85.

Најмање просторно/временско одступање води у дисхармонију и хаос, те поремећаје попут „лептировог ефекта“. Ко је одредио полове и правце света и у односу на шта? Нажалост, одговоре на сва наведена питања даје само једна институција (НАСА), која је у неколико важних ситуација показала да је недорасла за тумачење много једноставнијих феномена (нпр, у прогнози метео ситуација), а камоли да објашњава другу страну Месеца или лет на Месец, а где је онда за њихове научнике цео космос?

О наведеном треба размишљати на основу истине записане у књизи Мисли о чудима (аутор протојереј Стефан Остроумов): „1880. године на заседању Берлинске Академије наука посвећене Лајбницу професор, физиолог, отац експерименталне електрофизиологије Емил Ди Буа Рејмон (1818–1896) је изјавио да у свету постоји седам тајни, од којих су четири потпуно нерешиве – несазнајне. Те четири загонетке су: 1) суштина материје и силе, 2) настанак кретања, 3) суштина осећаја и 4) суштина слободе воље.

Три преостале загонетке: настанак живота, целисходност природе, те настанак мисли и језика, могу по мишљењу Рајмона, иако са највећим тешкоћама да буду разјашњене. Сто тридесет девет година је прошло од времена када је ово изјављено, и много тога је урађено у том периоду честих научних проналазака, али се наука није приближила разумевању чак ни три загонетке, које је Ди Боа Рејмон сматрао решивим.“

Зар код толико незнања нису природни апсурди као последице неприлагођеног понашања, створене илузије, људске грешке и њихове последице? Када људи одговоре на сва постављена питања то ће значити да су прогледали и освестили се. Могуће је да ће Гурђијева машина постати свесна да је машина.

 

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 867 гостију и нема пријављених чланова

Our website is protected by DMC Firewall!