Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Земљотреси се могу изазватиZemljotrese je moguce izazvati

Турска је званично на трусном подручју на којем се сучељавају евроазијска, афричка и на неки начин арапска плоча. Има и богату историју бремениту земљотресима. Сасвим довољно за амнестирање од одговорности оних који знају, могу и имају начина да потпомогну или изазову земљотресе. Посебан проблем је све очевиднији декадентни, безбројним злочинима праћен, развој "пете расе".

У време максималне активности Сунца број земљотреса се значајно повећава. Вулканске активности, такође, зависе од периодичне сунчеве активности и утицаја доспелих у систем Земља-Месец-Сунце. Све је то важно и за људе који су усаглашени са ритмом космоса и своје галаксије својим дневним, недељним, лунарним, тромесечним и годишњим биоритмом.

Вероватно ће све што се догађа на Планети изгледати мање мистично када се повежу космички утицаји са последицама испољеним у климатским феноменима. Можда и узроке актуелне „пандемије“ треба тражити у несвакидашњем трагичном низу који је претходио између 25. децембра 2004. и 10. јануара 2005. (катастрофални земљотрес од 8,9 степени по Рихтеровој скали и њиме изазвани цунами, који су захватили Индонезију, Шри Ланку, Индију, Малезију, Тајланд и Малдиве; незапамћене хладноће на Новом Зеланду; температуре између –33 и –43 степена у југоисточним деловима САД, снажне олује у Данској, Шведској и Великој Британији, поновни земљотрес на Суматри од 6,2 степена по Рихтеровој скали). Све наведено као да се поновило почетком 2023. године. Велике хадноће и земљптреси.

 

Вибрације треба поштоватиVibracije treba postovati

Вибрације се каткад осете, виде, чују, каткад могу и напипати, а њихови узроци су невидљиви, најчешће несхватљиви и недовољно разјашњени. Тако је чак и у физичкој сфери, где доминирају земљотреси. На пример, од 17. јануара 1994, када је снажан земљотрес захватио Лос Анђелес, до 4. новембра 2002, када су активирана два вулкана (Етна и Ревентадор), регистрован је 51 земљотрес у 19 земаља. Тог другог датума, 4. новембра, пет земљотреса уздрмало је планету Земљу, али и свест и подсвест људи (у Италији, Јапану, Пакистану, Индонезији, и на Аљасци).[1]

С друге стране, чини се да је свим образованијим људима јасно да се земљотрес може изазвати вештачки – резонанцом. Познато је да је 8. септембра 2001, у највећем научном експерименту по броју учесника, намерно изазван земљотрес. Тада је милион британских ђака скакало истовремено један минут. Сеизмолози су забележили потрес. 29. јула 2000, сибирски научници извели су експеримент користећи најснажнији сеизмовибратор на свету. Намерно су изазивали земљотресе, ради стабилизације сибирског тла.

Али не треба никако заборавити да су уобичајени земљотреси у време ратова. Могуће је да су набројане вибрације изазиване и физички – додавањем Земљи непотребне енергије, коју су избациле ракете и бомбе. За време рата у Босни и Херцеговини, од 51 наведеног земљотреса догодило се осам, од тога два разорна (на Сахалину и у турском месту Динар). У години агресије на СРЈ, непосредно после 35.000 ракетирања, регистровано је девет земљотреса, у Турској, Грчкој, на Тајвану, у Србији и Калифорнији... После војне интервенције у Авганистану већина земљотреса изнад седам степени према Рихтеровој скали, захватила је Азију (Авганистан, Иран, Тајван и Индонезију).

Истражујући осетљивост планете, Никола Тесла је написао да се поуздано може тврдити да се на Земљи могу изазвати поремећаји механичким ефектима, произведеним у модерном ратовању. У збирци његових чланака остало је забележно упозорење: „Експлозије мина, торпеда, хаубица и пушака развијају реактивне силе у односу на Земљу, које се мере у стотинама па и хиљадама тона и могу се осетити широм Земаљске кугле“. Важнији део упозорења односио се на изазване вибрације: „Њихов утицај, међутим, у великој мери увећава резонанца. Земља је лопта са капацитивношћу, чија је крутост нешто већа од челика. Може да затрепери једном, отприлике, у сат и четрдесет девет минута“. Ипак је најважније шта је рекао о ефектима рата: „Ако се такви поремећаји планирају, њихова комбинована активност може да проузрокује тектонска померања у било којем делу Земље“.

Вероватно је први пут у историји ваздухопловства, крајем јула 2001. изашао напис у новинама који је непосредан прилог наведеној „теорији о простирању енергије и вибрација“. Наиме, у листу „Владивосток дејли“ саопштена је тврдња да је земљотрес у Чилеу оборио авион у Сибиру. Реч је о томе да је 3. јула 2001, „због престанка рада сва три мотора“, пао авион „Тупољев-154“ у близини Иркутска. Погинуло је свих 135 путника и 10 чланова посаде. Авион се налазио тачно на супротној страни глобуса од епицентра потреса. Руски аналитичар је тврдио да је талас енергије путовао директно од Чилеа до Иркутска, односно да је могуће да су поремећена локална магнетна, електронска и гравитациона поља изазвала тренутно отказивање навигационих уређаја. Тај случај је подсетио на догађај који се збио шест година раније, када је код града Хабаровска пао авион и погинуло је свих 99 путника. Само неколико минута пре авио катастрофе тај регион је погодио земљотрес и летилица се, са 10 километара висине, из неразјашњених разлога, сурвала на земљу. Намеће се питање када ће научници показати колико зло Планети наносе непрестана бомбардовања и ракетирања на отвореним светским жариштима.

Да свет хода по ивици амбиса показују и анализе следбеника Теслиних научних радова, који су користећи његове методе, узели у обзир баланс енергија, оштећења омотача Земље, геофизичке промене и минско-експлозивним средствима изазване вибрације и упозорили да су као последица могући земљотреси и повећане активности вулкана.

 

Земљотреси нису само физички феноменoblak u kostolcu

Следбеници Јохана Волфганга Гетеа (1749–1832) сматрају да је њихов идол био први Европљанин који је успео, преко размишљања о семену, лишћу, цвећу, плодовима и јабукама расеченим напола, делимично да прошири свој етерични организам, што објашњава основу његовог генија и изузетне екстрасензорне моћи. Наиме, Гете је, према њиховим схватањима, био у стању да предвиди догађаје, олује, ерупције и земљотресе. Велики песник је сматрао да природа има две засебне и одвојене сфере: једну која представља подматеријални свет, у којем се никада не би могла изнаћи интелигентна конструкција универзума; и другу у којој природа постаје посуда за дух који ју је стварао, информисао и подизао.

Зато је могуће повезати Лептонско поље са земљотресима. За сада се то поље не може измерити и оценити. Али је познато са је оно праоснова за информационо-енергијску матрицу човека. У вези је са: мишљењем, јасновидошћу, биопатогеним зонама, Хартмановом мрежом, торзионим силама, земљотресима, муњама, акупунктурним тачкама... То поље је суштина „квантног скока“ и „квантног пада“, односно свих врста енергијских вратоломија и неразјашњености. Реч је о пољу које штити живот од човекове неумности.[2]

Веома су ретки људи који верују да се земљотрес може изазвати и мислима. Међутим, такви ставови постоје и засновани су на чињеници да људски мозак ради на фреквенцијама које се у неколико опсега поклапају са фреквенцијама Земље. Када је реч о таквим могућностима и постојању „скривеног мисаоног оружја“, не треба затварати очи, без обзира што је област моћи мисли још покривена велом мистерије.

У вези са наведеним тврдњама, треба рећи да је феномен мисаоног изазивања догађаја „савладан“ до тог нивоа да постоји формула за остварење жеља. Она показује степен испуњења жеља при различитим енергијским стањима можданих струја и таласа. Као прилог наведеним могућностима су и тврдње Љубише Стојановића да биоенергија има фреквенцију 10,93 Hz и да се креће кроз све материје.[3] То једноставно значи да људски мозак на тој фреквенцији простире своје мисли кроз енергијско поље и може утицати на процесе у физичким телима и на све што је на тој фреквенцији. Још је значајније да може утицати на процесе у планети и на догађаје на планети.

Подразумева се да се то односи и на изазивање земљотреса мислима. Можда се ово може прихватити као пример, или као чудесна случајност. Док је Спасоје Влајић, у ноћи између 8. и 9. јануара 2000, објашњавао Теслино схватање да усмерене мисли могу изазвати и земљотрес, догодио се земљотрес. Садржај његових мисли био је: „Тамо где су стенске масе у крхкој равнотежи, жива мисаона слика земљотреса прожета емоцијама, изазива сам земљотрес“. Објашњење за изазвану коинциденцију (догађање земљотреса док се о њему говорило), било је да људски мозак преко јединственог поља сила може непосредно да утиче на природне процесе. Никола Тесла је у тексту „Како космичке силе утичу на наше судбине“ поменуо претпоставку да се тектонски потрес може изазвати и мислима „ако је свест потпуно темпирана“. Значајно је да су исте могућности потврдили следбеници Махариши Махеш Јогија и Џона Хегелина.

 

Земљотреси и физика су јасније повезаниZemljotresi i fizika

Можда Мериленд и није град чаробњак, мада се и над њим распадају Ф-117А слично као над Сремом. Треба сачекати још неколико година, да се открију застареле тајне обавештајних служби. Отворена су питања о томе колико ће људи програмирати мерилендски SIGINT и да ли ће до Србије, Турске, Русије и Кине досегнути зраци HAARP-а са Аљаске. Ако не од HAARP-а, онда од неког сличног система. Иначе, HAARP се, по свему судећи, „одбранио“ када је разорни земљотрес од 7.9 степени по Рихтеровој скали захватио рејон Гаконе у коме се он налази. То се „догодило“ 3. новембра 2002, према америчком времену у 13 сати и 12 минута.

Једно је када мисли примају поруке, друго када се мислима прониче у енергијска поља и сфере, а треће када мисли (својом енергијом) нешто изазивају.
Американци су за време „хладног рата“ плашени слоганом да „Руси долазе“ и као да су тим слоганом и даље опседнути. Том Барден је у својој студији навео бројне доказе у корист теориjе о могућем коначном нападу на Америку. Он сматра да су у току завршне припреме. Уређај који поседују амерички непријатељи има чудно име – скаларни интерферометар. Иако назив оружја посећа на врсту мерача, упозорено је да енергиjу црпи из вакуума и да може да измени климу. Осим тога, он сматра да „Теслино оружје“ може да изазове и друге катастрофе, попут земљотреса и ерупциjа вулкана.

Барден је испустио да каже његова нација поседује одбрамбени систем. Реч је о систему HAARP (High-frequency Active Auroral Research Project), који се налази у војној бази на Аљасци и производи и опасне екстраниске фреквенције од 0,5 до 300 херца. Систем, према објављеним подацима, може да омета „нормални“ рад мозга, на одређеној територији, деловањем зрацима у фреквентном опсегу од 0,5 до 30 херца. Дакле, стручњацима у Институту за истраживање јоносфере, који се налази у тој антиракетној војној бази, познато је да се на нижим фреквенцијама може утицати на људски мозак/свест и његова резонантна подручја. Реч је о фреквенцијама тзв. алфа, или Бергеровог ритма (од осам до 13 херца). Мозак вибрира на тим фреквенцијама за време психичке опуштености. У приближно истом фреквентном опсегу могу се изазивати и земљотреси или ублажавати њихово дејство. То је подручје у којем вибрира јоносфера и ко зна шта све у свемиру. Уколико се систем HAARP посматра у односу на техничко-технолошки развој (он је стар скоро 30 година, а од тада се стигло до суперсоничног оружја), вероватно се систем одговарајуће снаге и сврхе може уградити у комби, чамац, брод, или чак да буде преносног типа. 

Занимљиво је да су педесетих година 20. века бројне радове о простирању електромагнетних таласа екстремно ниских фреквенција објавили Вилфрид Ото Шуман, Роберт Галејс и други истраживачи. После 1980. године истраживања екстраниских фреквенција, у тзв. Шумановом подручју (од шест до 50 херца), веома су раширена. Најпознатији научници, успешни у истраживањима резонанси Земље (на 7.8, 14, 20, 26, 33, 39 и 45 Hz) јесу Јури Блиок, Дејвис Д. Сетмен, Брајан Фрејзер и Кристијан Шлегел. Већина њихових истраживања заснована је на поставкама Николе Тесле, баш као и наведени систем HAARP код Гаконе.

Ретки су људи који не памте изненадне и „ничим изазване“ земљотресе, цунамије, поплаве и жеге. На пример, Москва је „горела“ на 37,2 степена Целзијуса у исто време када је у Берлину било 18, а у Варшави 25 степени. У Подмосковљу је букнуло више од хиљаду шумских пожара, а горело је и у Тверском и Ивановском региону. Множиле су се приче и коментари о узроцима пожара у увек (про)хладној Москви. Руски војни метеоролог Николај Каравајев је тада поменуо америчко „климатско оружје“. Аналитичари су се сетили и војно-ваздухопловне студије „Временске прилике као умножавач силе“. Средства јавног информисања широм света објавила су тада вест да су Американци послали у свемир беспилотни авион X-37B. Та летилица је, наводно, наоружана ласерима који могу да изазову климатске промене.

Када се заборави сукоб цивилизација и испољена мржња, неко би рекао да природа земљотресима узвраћа ударце. Истина је да је то природа природе и да се сваки поремећај њене хармоније манифестује кроз њене жестоке реакције. На вибрације и изазване резонанце природа реагује земљотресима, а на хемијске, ласерске, радиофреквентне и друге вибрационе промене, провалама „прљавих“ облака (поплавама), земљотресима, вулканима и тропским врућинама. Те и такве реакције постоје од постања. Веза човека с природом је таква да на њихову „хармоничну“ спрегу непрестано утичу хемијски, физички, енергетски, умни, биолошки и можда још неки неистражени процеси. Ту везу само човек може да (са)чува. Притом, човек не зна шта се све догађа у Земљи и да је највећа количина воде на 660 километара дубине. На питање да ли су људи саучесници у климатском самоуништењу Земље и сопственом сведимензионалном самоуништењу, уз неспорне космичке циклусе, одговор је, свакако – да.

 

Да ли је човек способан да проучи земљотресеDa li je covek sposoban da prouci zemljotrese

Чини се да у повоју нанотехнолошке ере, роботике и вештачке интелигенције човек не зна која питања да постави паметнијима од себе. То важи и за узроке земљотреса. Не зна себе, не познаје природу, прихватио је мистериозну декадентну елиту, деградира дело Творца свега постојећег угрожавањем минерала, археја, биљака, гљива, инсеката и животиња, ваздуха, воде, свеумности, душа... Можда и схвата да су земљотреси настали и изазвани природно и вештачки, али сада то за човеке ништа не значи. То што је катастрофални земљотрес у Турској можда изазван због Ердогана, због нафтног тока, или односа Турске према НАТО-у и Западу, те због односа према рату у Украјини, ништа не значи. Да ли су га изазвали похлепни мамонистички монструми? Да ли су кумовали ватикански изопачени луциферијанци? Да је је идеја потекла из мозгова правилно распоређених лицемерних психопата, који воде најмоћније земље света? Је ли све у вези са земљотресом чудесна коинциденција и космички синхроницитет по „закону поравнавања“ – са чима то? У листу „Политика“, Београд, је објављено: недеља, 05.02.2023. у 22:18: „Реџеп Тајип Ердоган: Западне мисије ће 'платити' што су затвориле конзулате у Турској“; понедељак, 06. фебруар 2023: „Снажни земљотреси у Турској и Сирији однели хиљаде живота“; уторак, 07. фебруар 2023: „Заставе у седишту НАТО-а спуштене на пола копља у знак солидарнстои са Турском“. Број погинулих у земљотресима у Турској и Сирији прешао 38.000 жртава – очекује се да ће бити дупло више. Жртве одавно мамонистима нису важне. Италијански сеизмолог: Земљотрес померио Турску за три метра. Свет је затечен, а људи очевидно не знају да мисле. Занимљиво је да су конзулате, на основу сумњивих и наивних разлога, затвориле Сједињене Државе, Француска, Немачка, Велика Британија, Канада, Белгија, Италија, Холандија, Данска, и Аустрија... Занимљиво је да је Наташа Килибарда већ 8. фебруара 2023. објавила напис „Земљотресе у Турској и Сирији нису изазвали Американци (нити су последица антропогеног утицаја)“, а да не можете пронаћи на Интернету списак земаља које су повукле своје конзуле из Турске непосредно пред земљотрес, баш као што у куле „Близакиње“ у Њујорку нису многи запослени дошли на време на посао 11. септембра 2001. Превише бесрамне политике и ужаса на једном месту.

Можда је проблем у томе што је 1802. године склопљен савез између језуита и масонских ложа, које су се дотле бавиле искључиво окултним знањем. Тада су подељене улоге, језуитима је припало руковођење идејним, духовним и религијским питањима, а масонским организацијама је припало руковођење политиком и економијом, као и вођење ратова. Окултна област је остала мистичним Розенкројцерима. Тај савез је требало да ојача „Ариманску обману“ и материјализам који се по свету шири преко „американизма“, против људске душевности која се развијала на Истоку Европе, у словенским народима. Зато језуити заједно са масонима граде Америку и Вашингтон по свим окултним луциферијанским симболима и стандардима. Из истог разлога изопаченици и папе бесрамно певају песме луциферу у Ватикну. (Видети: Штајнерову књижицу „Ариманска обмана“ и књигу Олге Николајевне Четверикове Изопаченици стр. 121, 148 и 227. Ако то није разлог што се о души не учи у школи, онда је једноставно по среди људска глупост). Њима ништа није страно, нити свето. Решавање њихових „виталних интереса“ земљотресима је за сатанисте природно, као што је природно заглупљивање људи „испирањем мозга“.

Уосталом, колико људи зна, зато што су то учили у школи, да после тешке трауме, на пример, после силовања или земљотреса, „осећајни мозак“ штити психу и срце. Да ли су уопште чули за „осећајни мозак“? А тај мозак, чак сувише често и наизглед непотребно, покреће аларм, да би отклонио било какву опасност.[4] Али како да знају када нису учили? Као да неко ради да људи што мање знају. Зашто? Ко? Још није истражено како животиње осете или сазнају за земљотресе, торнада (олује, оркане) и цунамије. Све наводи на претпоставку да је реч о осетљивости у енергијској сфери.

Двадесет први је век. Изгледа да је (не)знање под контролом, било да је хотимично или наивно, узрок свих људских недаћа. Човек је повлачио често непромишљене потезе током свог „развоја“. Рецимо, ко зна хоће ли се после бомбардовања Месеца[5] изменити услови живота на Земљи, протицање месечеве енергије кроз човека или нарушити космички склад, који је услов опстанка живих бића на Земљи? Да ли су учестали земљотреси, поплаве, клизишта, урагани и цунамији космичка реакција на „бомбардовање Месеца“, на понашање научника који се неуко играју енергијама или...? Многи научници су проучавајући метеоролошке појаве, земљотресе, поплаве и цунамије почели да размишљају о води као „умној“ материји, схватајући да се с њом ништа случајно не догађа. Тестирали су воду у присуству разних енергија, предмета, људи, људских емоција...

Концентарацијом умних енергија настала су места моћи, колективна свест и генетски код човечанства. Јасно је да неосвешћени ум и недовољна усаглашеност просторних енергија ума (непоштовање достигнутих знања о души, свести и уму – обезбоженост) условљавају сукобе, оскудице и глад, израбљивање, епидемије, урагане, циклоне, па и земљотресе.

 

Напомене:

[1] Најзанимљивији од пет земљотреса захватио је Централни део Аљаске јачином 7,9 степени Рихтерове скале, на око 280 километара североисточно од највећег града Енкориџа. Познато је да је управо ту, у забаченој дивљини Аљаске, распоређен HAARP са својих тада 48, а сада више од 180 џиновских антена.
[2] Синеок Светлана и Јелисејев Игор, Спирала, стр. 10.
[3] Љубиша Стојановић, Места моћи, стр. 13.
[4] Стога није чудно што се једној особи, леченој у Питсбургу (САД), тело месецима парализовало кад год би ушла у неки облакодер, након што је је преживела 11. септембар 2001, односно тзв. „атентат“ у Њујорку.
[5] НАСА је, „тражећи воду на Месецу“, требало да ракетира Месец 9. октобра 2009. године у 11 сати 31 минут и 11,35 секунди, по средњоевропском времену. У НАСА-и кажу да се то и догодило. Ракетиран је кратер Кабеус у близини јужног пола Месеца у 13 сати и 32 минута. Гађање су учинили свемирском летилицом, сателитом LCROSS и ракетом „Кентаур“. При томе је направљено „удубљење“ величине фудбалског игралишта, а дигнут је 10 километара висок облак прашине. Међутим, сонда са камерама се распала, тако да нису снимљене фотографије ударца ракета у Месечеву површину. НАСА је објавила саопштење да су њени инструменти све време радили, али да су из неког разлога изостали живи снимци операције. Све што за сада НАСА има јесу снимци направљени док су ракете путовале ка Јужном полу Месеца. Међутим, суманутост наводних научника из Америчке свемирске агенције се ту не завршава. Они су 3. марта 2010. године објавили да је њихов радар Мини-САР пронашао на Месецу више од 40 мањих кратера пречника од једног и по до 14 километара, пуних леда. Амерички радар је наводно лансиран заједно с индијском беспилотном летилицом „Чандрајан-1“ у октобру 2008. Намеће се питање: Зашто су безуспешно годину дана касније ракетирали Месец када су могли да сачекају податке моћног радара?

 

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 157 гостију и нема пријављених чланова

DMC Firewall is a Joomla Security extension!