Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Интервју за "Темишварски Весник"

JNAИнтервју је објављен у два дела, у бр. 88 (1391) 3. августа 2010., под насловом „Раскомадана планета (I)“ и  бр. 89 (1392) 10. августа 2010., на под насловом „Раскомадана планета (II)“. Интервјуер: Борко Илин

1. Који су били најтежи тренуци у вашем послу, у којем времену Југославије (за време Милошевића или после, за време присуства НАТО трупа, итд.)?

СР: Када је неко посвећени официр, онда му најтеже пада немоћ. Ту немоћ сам први пут осетио, када сам схватио да се распадају држава, којој сам се заклео на верност и да ћу дати живот за њену одбрану и када се распада војска у којој служим свом народу. Реч је о СФРЈ и Југословенској народној армији.

Био сам у Кабинету Савезног секретара за народну одбрану. Сваки дан сам имао утисак да се политичарима изнова пружа шанса да сачувају федерацију, а да они то не желе да искористе. Војници ЈНА су били гладни и жедни блокирани у касарнама у Словенији и Хрватској, а човек који је надлежан за одбрану, генерал Вељко Кадијевић, је само саветовао политичаре и није учинио ниједан потез да сачува част и углед својих војника.

Будући да су око мене били Хрвати, Словенци, Македонци, муслимани и понеки Шиптар, било је тешко са њима и разговарати о судбини која је тако сурово стајала пред свима нама. Неравноправна одбрана од агресије НАТО-а није ни приближно психолошки била тешка. Једноставно, знали смо да се боримо против најјаче силе на планети, да немамо шансе да се одбранимо, али смо чисте душе учинили са оним чиме смо располагали све што смо могли и знали. Што се тиче политичара, од Јосипа Броза Тита, преко Слободана Милошевића ("и после Тита Тито") до садашњих глобалиста, све је било провидно исто. Они су обављали процес транзиције из социјализма у капитализам и водили нас путем глобализације.

2. Шта сте радили за време ратова деведесетих? Шта се још не зна у јавности од свих тих друштвених прелома, који су се збили на територији бивше Југославије?

СР: У тих последњих десет година 20. века, схватио сам да нам се приближава разбијање и распад СФР Југославије. Прве године провео сам у Титовој гарди и командовао практично најважнојом јединицом ПВО у ЈНА, која је обезбеђивала Јосипа Броза. Затим сам премештен у Кабинет Савезног секретара за народну одбрану, где сам са још неколико официра изучавао тзв. доктрине у оптицају. У Гарди су само потврђене моје искуствене стрепње (школован сам у Задру) да нас политичари воде ка рату, а у Кабинету су те стрепње поткрепљене документима, нарочито оним које смо добијали преко адмирала Станета Бровета (заменик ССНО) из Скупштине СФРЈ и од руководстава република и намерно натурених покрајина.

У јавности се не зна, да су за разбијење СФРЈ постојали документи објављени у облику Директиве 20/1 објављене 18. августа 1948. године у Савету за националну безбедност САД и да су на списку земања за разбијање осим СФРЈ и пре ње биле СССР и ЧССР. Затим, грађанима није познато да је разбијање и уситњавање дражава у "бонсаи државе" први пут иницирано у чувеним "Протоколима сионских мудраца" и да је Бутрос Бутрос Гали изјавио да је намера "Планетарне елите" да ускоро на свету буде више од 400 државица.

Бројни су документи за које грађани не знају. Поменућу само још Правило КоВ САД ФМ 100 –5 (нема суверених држава) и теоријску основу Традоковог Памфлета 525–5, објављеног 1. августа 1994. године (TRADOC – Training and Doctrine Command), на основу којег су САД узеле у своје руке све светске процесе и креирање судбине света. Наравно, то су само документи, обични људи никада неће сазнати колико су њихове вође умешане у све процесе у којима они постају само опљачкана руља, без трага слободе.

3. Је ли се шта могло спречити?

СР: Мислим да је одговор – не. Они који су смислили неслободу за све грађане света, имају сву финансијску моћ и у својим рукама организације као што су НАСА, НСА (Агенција за националну безбедност САД), ЦИА, ДИА, ОЕБС, ММФ... Све те организације финансирају приватници – мегакапиталисти, а исто тако и све пројекте научне, школске, медијске, религијске...

4. Јесу ли ти ратови били "наручени" или спонтани?

AnrihristСР: Сви ратови су планирани од настанка масонерије и породица попут династије Ротшилд. Дакле, од 1700. године на овамо. Алберт Пајк је према многим изворима детаљно разрадио три светска рата. Не само да се у ратовима зарађује највише и да су они најуноснији послови, уз продају наоружања и дроге, него је контрола људи све већа, тако да се ништа не догађа спонтано. Сви ратови су планирани, вођени и дозирани, а сврха им је владавина планетом из једног центра, односно да један човек (најимућнији) орвеловски царује планетом (у Библији га зову – Антихрист).

5. Шта сте радили за време НАТО рајда 1999.?

СР: Био сам главни и одговорни уредник општевојног теоријског часописа "Војно дело". Објавили смо три ратна броја за 78 дана (реч је о двомесечнику, а сада тромесечнику или шестомесечнику). У објављеним научним, а патриотским написима довољно је података за будуће генерације, јер смо без страха написали све о времену у којем се налазимо. Мој период у "Војном делу" глобалисти су назвали националистичким. Било би ми јако жао уколико би уништили те примерке или би се случајно нешто догодило са њима, као што су (из)брисани моји ТВ и радио наступи на националним фреквенцијама у којима сам помињао демократе.

6. Је ли ЈНА била спремна да сачека Американце на копну? И које су још паравојне формације биле ангажоване у одбрани земље? И да ли су оне имале и друге циљеве, као нпр. ратно профитерство или....?

СР: Наших могућности у борби "прса у прса" су се плашили на Западу. У тој борби они би били много технички осетљивији, а психолошки веома угрожени. Да се то догодило, не би се писало о рату са дистанце и прецизном погађању невиних људи ракетама из "Шесте флоте", о коришћењу касетних бомби и муницији са "осиромашеним уранијумом", већ и о способности америчког, британског и других народа да сваки дан сахрањују своју децу, коју су упутили на неке тамо Србе, за које нису знали ни да постоје. Тзв. паравојне организације су биле свакако мање паравојне, него што су биле хрватске Зенге у време када је ЈНА била једина регуларна снага.

Добровољци су у већини случајева, према Закону о одбрани, укључивани у ЈНА, а јединице као што су добровољци појединих странака, су као јединице постале део Југословенске народне армије или територијалне одбране. Наравно, у рату су се догађале и инцидентне ситуације, које нису увек и до краја контролисане и зато правни систем треба да рашчисти око тога да ли се неко огрешио о правне норме. Ратних профитера је било у свим сукобљеним снагама, као и антиратних профитера. Ови други су боље плаћени. Занимљиво је да су лоши и похлепни људи (Срби, Хрвати, "Бошњаци", "Црногорци"...) у свим срединама, савршено међунационално сарађивали, продавали и размењивали наоружање, опрему, храну и друге намирнице и тако стекли огроман капитал.

7. Шта вас је у војној каријери највише згрозило?

СР: Безосећајност политичара за сопствену војску, коју су трошили у ратовима, а затим хапсили потчињене генерале и послали непријатељима да им суде. У самој војсци (био сам приипадник ЈНА, ЈА, ВЈ и ВСЦГ): могућност да се високих положаја домогну улизице уместо зналаца и правих професионалаца.

8. За кога, по вама, Косово и Метохија предтавља највећи интерес већ одавно и зашто (за које државе, "Колумбија" на Балкану, за које циљеве, итд.)?

СР: Претензије најмоћнијих похлепника на Косово и Метохију су разборите и логичне. Прво, пружила се прилика "владарима из сенке" да свој НАТО приближе Истоку и да изграде највећу базу на Балкану. Та база ("Бондстил") је одскочна даска за даље овладавање Блиским истоком, а потом продор према Кини, Индији, Јапану... Балкан је војно-стратешки најважнија тачка на планети. Друго, сви сателитски снимци и стари подаци показују да је реч о подручју са великим залихама најтраженијих руда.

Није никакво чудо што су најмоћније снаге на свету гађале "осиромашеним уранијумом" просторе на којима живе Шиптари (Арнаути, Арбанаси, некадашњи Срби). Реч је о "чишћењу простора". Тамо се деца рађају са невиђеним дегенерацијама. Вероватно ће свет сведочити да су на тај простор насељене слуге "великог брата", будући да је технолошки могуће очистити сваки простор, чак и од уранијума. То што је Косово и Метохија расадник мафије, неморала, дроге, "белог робља", знали смо да су бизнисмени узели ствари под своје и да ће убудуће одлучивати о том простору.

9. Ко је или шта сматрате да је највећи душманин човечанства у овом општем духовном тренутку у којем се налазимо (и у које је по вама душевно стање света сада – декаденција, преокрет лествице вредности, итд.)?

СР: Ту не постоји само једна димензија. Постоје најмање две. Будући владар планетом (према Библији "Антихрист") свој успон заснива на вери и магији. Преко екуменистичког система и "Њу ејџ" (New Age) покрета настојаће да обједини вернике под једну планетарну религију, тако што ће се брисати разлике између религија. У том процесу би требало да нестану хришћанство, ислам, будизам, јудеизам, сатанизам, паганизам... а да се религијска моћ обједини на Тргу Св. Петра у држави Ватикан. Тамо је трон владара вером. На другом трону је вођа масонерије, чији су ритуали (иницијације) засновани на староегипатској магији. Папа се хвали да бира главног масона, а масонерија да бира папу. Свеједно је ко ће превладати. Храм у Јерусалиму се већ гради.

10. Који су по вама најуродљивији начини манипулације данас, сем медија? Ко и чиме нам испире свест и како се може одупрети онај који зна шта се збива у суштини?

СР: Све утиче на свест људи, односно на људску душу. Систем образовања и васпитања (дечија литература, школе, факултети, школске установе, посебно предавања из логике, математике и историје). Економија (новац, власништво, економске структуре и односи). Систем разоноде и забаве (музика, слике, филм, игре...). Савремене технологије геноцида (алкохол, наркотици, дуван, психотропна средства, генетски инжињеринг, невидљива технологија, електромагнетно оружје, клонирање, микрочиповање...). Проблем је у одљуђивању и отуђењу човека од човека, чак и у породици. "Испирање мозга" се догађа у свим наведеним системима, а постоји и непосредније: радом уређаја на фреквенцији на којој вибрира људски мозак (између 0,5 и 500 херца), уређајима какви су ХААРП, СИГИНТ, па чак и неки медицински електронски инструменти. Одбрана се мора заснивати на знању, организацији и мудрости – у процесу освешћивања. Тај процес је известан, мукотрпан, али још далек од обичног човека.

11. Писали сте о стратегијама и доктринама, о утицању на свест, мозак и душу људи. Ко то ради и који је крајњи циљ (напомињем да ова питања постављам за ширу читалачку публику, лично неке од одговора знам, јер ме је одувек занимала "теорија завере")?

СР: Проблем је на нивоу рашомона. "Теорија завере" не постоји, чак је та синтагма и језички некоректна. Међутим, будући да од постања постоје завере, све што је о њима написано зове се теорија о заверама. Та теорија постоји и веома је обимна. Непријатељи људског рода су толико трапави, да ни основне формулације не успевају да усагласе и свашта изговарају и пишу. Претходно сам већ рекао да "Светска елита" ствара руљу (људи заглупљени пробраним информацијама), не би ли лакше (о)владала светом. Олдос Хаксли је рекао да ће људи бити срећни у својој неслободи, а при томе је говорио о утицају пилула које ће уносити у свој организам у припреми за "неоробовласнички поредак".

12. Има доста људи који данас на сва уста вичу да не постоји никаква теорија завере. Који је ваш коментар на то?

СР: Реч је о системцима. Они се углавном налазе у тзв. невладиним организацијама. Плаћени су да тако говоре, на основу Агенде за мир Уједињених нација. И ту организацију плаћа масонерија, односно "Светска елита" ("велики брат"). Не треба им замерити, тако прехрањују породице, а више не знају. Као што у ратове шаљу само оне који немају избора, тако бирају људе за "прљаве послове" из оних групација које би остале без посла у свим другим проверама. То су људи који тврде да им није до политике, да су пацифисти и да је само важно да рата не буде. Волео бих да знам да ли су убеђени у то што пишу и говоре у медијима. Уколико тако мисле, мислим да им само Бог може помоћи, а већином је реч о безбожницима. Сусретао сам многе међу њима. Беже од разговора о било којој теми и само причају да је важно да своју децу изведу на пут. На какав пут?

13. Како гледате на Уједињену Европу, као Србин?

EUСР: Иако ће то деловати патетично, мени је њих жао и било би ми жао уколико се заувек укаљамо њиховим схватањима. С ким си такав си. "Уједињена Европа" (Европска унија) је успостављена по моделу Сједињених Држава, а САД су једна од најугроженијих земаља на свету, препуна бесправља, још увек расистичка, а пред налетом је исламизације, хиспанолатинизације и африканизације. Европа је угрожена таквим Сједињеним Државама. Мегакапиталисти из САД не дозвољавају Европи да прогледа, не дају јој да се брани (да има своје оружане снаге), а претворени су наводно у мега-државу. Европски парламент је место "интелектуалног" хаоса и најбољи доказ да ниједна држава нема суверенитет, нити да грађани Европе имају личне слободе.

Сврха људског живота је слобода. Наш (српски) проблем је што нам не допуштају да будемо слободни и да сами одлучујемо о својој судбини. Када би Срби владали Србијом за неколико година бисмо стали на ноге и били потпуно независни, а најважније је да бисмо били узор свету да је могуће живети боље. Они из ЕУ су нам искрени непријатељи, окупирали су Србију и Србе и даље раде на њиховом уништавању. Не показују ни на један начин да желе да сарађују, јер непрестано настављају бескрајни низ уцена. Наставили су рат и своју оружану агресију кроз неоружане облике агресије.

То што Србе скоро нико на планети није истински подржао, платиће људски род убудуће. Све ће се догодити према космичким, неумитним законима "сетве и жетве" и онима који су ширили зло и "марионетској власти", која је саучествовала у уназађивању српског народа. Срамота је што демократама, које су навијале да се Срби бомбама и ракетама опамећују, нису помогли њихови сарадници (садашњи окупатори) да се бар неки мост у Србији њиховом донацијом или поклоном оспособи или подигне. Још увек их чекају зграде Генералштаба, Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова, мостови... Наши споменици. Велики је грех садашње власти што нам споменике на ЕУ и НАТО претварају у нове грађевине, па нећемо имати шта да покажемо потомству. Чине то због себе, да не покажемо кога су (оп)служили.

14. На вашем сајту стоји антрефиле о Видовдану. Објасните нам зашто сте се тако амблематично осврнули на Видовдан.

СР: Па о Видовдану мислим оно што сам написао на сајту. Заиста мислим да је Видовдан више од мита и да је срастао са бићем српског рода. Будући да су Срби спојили паганског бога са Христом, тако што Светог Вида славе Хришћани, онда то добија нову димензију и уздиже се на ниво архетипа и симбола. Видовдан је важан за сваког Хришћанина, јер је на тај дан Свети цар Лазар опредељењем за "Царство небеско" одредио судбину Срба до сада, сада и вероватно свевремено и ванвремено.

С научног становишта, он је уткао у Србе веру, љубав и наду и спојио материјалну, енергетску, душевну и духовну сферу у космичку хармонију. Зато су многи Срби проблем за оне, који би да покоре људе и учине их неслободним. Видовдански поглед на свет омогућава људима, које је васпитавао Свети владика Николај Велимировић, да буду изнад греха и изнад смрти, а тада су непоколебљиви и несавладиви. Велики Србин је рекао: "Бој се оног ко умије без голема мријет јада". Такви су видовданци.

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 254 гостију и нема пријављених чланова

Our website is protected by DMC Firewall!