Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Поткупљени и закупљени новинари

I oni su vodili SrbeОвај текст је написан 18. јуна 2002. године. Да је написан данас, не бих променио ни једну запету.

Многи проблеми који муче становништво Југославије припадају области расуђивања. Што пре се то схвати, пре ће постојати услови за комотнију будућност. Поједини новинари из Србије у последње време као да се утркују ко ће ружније писати о србском народу, својој држави и својој војсци, настојећи да објаве колико је могуће прецизније бројно стање и распоред снага, а при том заборављају најмање четири ствари.

Прво, познато је да се новинари све чешће злоупотребљавају и да је Џон Дојч, бивши директор Централне обавештајне службе Сједињених Држава изјавио: "ЦИА има право да не узме у обзир забрану злоупотребе новинарске професије у изузетно осетљивим случајевима, па да ангажује професионалног новинара као агента или да одобри професионалном обавештајцу да се званично представља као новинар. Исти принцип може се применити и на припаднике мировних мисија и – свештенство”. За портпарола НАТО-а, уместо Џејмија Шеја, постављен је 4. октобра 2000. године, Марк Лејти, новинар британског “Би-Би-Си-а”. Био је то очевидан доказ повезаности политике, војске и медија.

Друго, Сједињене Државе за Централну обавештајну службу (ЦИА) издвајају годишње више од 27 милијарди долара. Треба размислити колико би се добра могло направити и покрити тим средствима у малим и неразвијеним земљама и да ли је фокус разума померен, будући да се из тих средстава финансирају бројне невладине организације, фондације, секте, агентуре, покрети, странке... Наравно, нису све невладине организације, чији се број повећава из дана у дан, инструментализоване, али се на основу односа према окружењу, оних које то јесу, може закључити какве су мега-тенденције и на који начин све те организације учествују у стварању тзв. бонсаи држава са марионетским режимима. Није разборито ни помислити, да ЦИА троши толико новаца и да је потпуно неефикасна у свом до перфекције планираном утицају на кризним подручјима у свету.

Треће, већ је јавна тајна да је Пентагон измислио Интернет још 1969. године, у складу са америчком војном доктрином, ради контроле информација и њиховог (про)тока. Намера је била да се олакша комуникација међу истраживачким центрима (који су увек под будним оком Пентагона). Сада се Интернет разгранао на фантастичних 12.000 подсистема и углавном слободне мреже, већином независних од Пентагона. Прикупљање података, од којих се прави мозаик за све врсте економских, дипломатских, психолошких, културолошких, религијских, геофизичких, ... и војних операција, је легализовано. У истој сфери легализовани су и догматски утицаји на становништво посредством холивудских играних и цртаних филмова, сатанистичких игрица за децу, психонаута из институција као што је Тависток институт и чланова покрета, попут чувеног “Њу ејџа”.

Четврто, још је Свети Сава у Законоправилу, које је 1939. године одлуком Светог архијерејског сабора потврђено као званични канонски зборник Српске православне цркве, унео ставове о војсци и рату: “’Ко раздражује ратнике или предаје непријатељима своје, кажњава се одсецањем главе’; ’Који пребегну непријатељу и наше одлуке саопште, подижу се на вешала и спаљују’; ’Непријатељи и они који к њима пребегну, кажњавају се мачем’”. Питање је шта може да се догоди, да се тај однос према непријатељу превазиђе, осим ако непријатељ не диктира и тај однос.

Циљ потенцијалних агресора, деструктиваца без предрасуда и уопште људи без скрупула, је да дезертери и издајице не постоје и да се са непријатељима некажњено сарађује. Ту свест могу унети само незналице, које не схватају да су ратови технички и технолошки све суптилнији, али да се њихов садржај суштински не мења и да ће инстинкт, интуиција, имагинација и интелигенција људи имати пресудну улогу, чак и уколико би уместо њих ратовали роботи и клонови.

Изгубљена битка за мир

Razbijanje BalkanaЗанимљиво је да су грађани СРЈ од 1991. до 2000. године живели у апсурдној ситуацији, да су били званични непријатељи САД (на основу одлука Стејт департмента и председника САД), а да Сједињене Државе ти грађани нису, ни званично ни незванично, доживљавали као свог непријатеља. Догодило се то без обзира на то, што по мишљењу Хенрија Кисинџера, објављеном 23. јануара 2000., "СРЈ није представљала никакву стратешку претњу за Сједињене Државе".

Међутим, требало је обезбедити да НАТО, због нове светске улоге, запоседне Косово и Метохију. Та истина има за српски народ бесконачну цену и целокупно савремено страдање тог народа сажето је у наведеном парадоксу. Зато, како тврде геополитичари, земље Западне алијансе успевају да раде све то што раде на Балкану. Наиме, званичници из Њујорка, Вашингтона и Лондона инсистирали су на подели српских територија и успели да успоставе границу која дели православце на Дрини. Дипломатским решењима представника међународне заједнице одржавају се нерешена стања на подручјима око Превлаке, Горажда, Мостара, Сарајева и Брчког, а политички се воде косметски и македонски Албанци и албански екстремисти у Копненој зони безбедности.

Трилатералисти успевају да користе Војску у Србији и Црној Гори и МУП Републике Србије за заптивање административне границе између Космета и остатка Србије и да подстичу регионизацију, ради поделе српског простора на Црну Гору, Космет, Војводину и Рашку област. Ситњење тог простора се верификује увођењем тзв. локалног самоуправљања. На тај начин успешно и ефикасно подгревају се кризна жаришта неопходна за останак НАТО-а на Балкану.

(Не)сигурна сутрашњица

Kosmetski ekstremistiАлбанци ће се развијати и освајати косметски и сваки други простор тероризмом и на све могуће друге начине, све док буду сигурни да ће их подржавати мондијалисти. Иако се међународне снаге на Космету "ваде" да би биле нападнуте, ако би заштитиле неалбанце, сви који знају колика је моћ протектора, сигурни су да њихове снаге могу да се са Космета извуку у току једне ноћи, за пар сати, неприметно и да могу да "покупе" у рату злоупотребљене вође и да их или уцене или убеде.

После свега што се догодило на Косову и Метохији, јасно је да би вође косметских екстремиста послушно дошле на сваки састанак (чак би пристали и на тајне састанке, да нико у њиховом народу не сазна). Упркос свему, високи дипломатски представник у НАТО-у изјавио је 15. августа 2000: "Садашње снаге КФОР-а не могу да обезбеде стабилну војно-политичку ситуацију на Косову и Метохији. Број шћипетара на Космету се непрестано и неконтролисано повећава, а осталих националности смањује. Ситуацију компликују најављена смањења и повлачење делова контигената КФОР-а (Канада и Данска) и све присутнији материјални проблеми". У штампи је 22. фебруара 2001., објављено: "Терористи свакодневно извиђају српска села и прате активности српског становништва, док припадници КФОР-а који их обезбеђују, свакодневно добијају претње од неидентификованих лица. Припадници америчког контигента КФОР-а прећутно пропуштају екстремисте 'Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца' да са Космета улазе у Копнену зону безбедности и тамо пребацују наоружање и војну опрему, због неспремности да примене силу према њима".

Разлог за такво понашање је јасан – није у интересу земљама чланицама НАТО-а да се повуку. У интересу им је да остану на Космету најмање још десет, петнаест година. За то су им потребни такви шиптари, такви Срби и нерешена ситуација. Уосталом, последњу фазу формирања НАТО базе на Балкану најавили су 30. марта 2002. новинари из лондонског "Тајмса", када су објавили да се све балканске снаге НАТО-а обједињују под једну команду.

До 2015. године САД би требало да остваре свој војно-стратешки сан да могу гађати сваку тачку на планети прецизно са било којег места. Барем тако пише у њиховим кварталним извештајима објављеним у мају 1997. године и септембру 2001. године. Тада ће укинути базе и флоте и створити праву мондијалистичку империју засновану на (не)виђеном страху који су НАТО интервенцијама широкогрудо посејали. Најбољи докази за то су агресије: на СРЈ у пролеће 1999, где су користили муницију са осиромашеним уранијумом, касетне бомбе, уништавали озонски омотач, вибрацијама изазивали резонанце, мењали климу, затим у Сомалији, на крају и у Авганистану, где су испробали и вакуум бомбе.

(Не)научена лекција

Zagadjena PlanetaПосле агресија на СРЈ и Авганистан, научници у САД требало би да истраже шта се догађа са планетом, када се ракетирањем и бомбардовањем саопшти толика количина енергије концентрисано на малим просторима као што су Космет и Тора Бора и које промене у клими су изазване пробијањем јоносфере и озонског омотача и досадашњим геофизичким ратом, све то из аспекта теорије вибрација и теорије енергија. Чистећи планету у име “изабраних”, када већ нису у стању да освајају космичка пространства и да искористе океане, глобалисти су показали да немају довољно интелекта и емоционалне интелигенције, да схвате у какву опасност уводе планету.

Чини се да је највећи проблем грађана Србије и Црне Горе умишљање, да ће се стање у ком се налази народ и држава и, на пример, стање на југу Србије и на Космету, поправити изменама власти. Када би потомци Цара Душана диктирали ситуацију на својој територији својим интересима, циљевима, плановима и програмима то би можда било тако. Али, будући да јасних опредељења нема и с обзиром на то да се Срби не понашају православно, јер су изгубили самобитност и самосвест, о њиховој судбини одлучују и на та стања пресудно утичу – страни интереси. Природно, ти интереси не мењају се на основу (не)прилагодљивијег понашања прилагодљивих или супротстављених Срба – они су много општији, одређенији и стабилнији.

Витални интереси земаља Запада нису се нимало изменили од 1989. године. Од тада су само усавршаване и прилагођаване методе за њихово остваривање. Стога, све убудуће наставиће се процедурално. Сједињене Државе или њихови савезници, што је свеједно, остаће на Косову и Метохији док не створе за себе повољније економске, политичке и војне услове на југу Србије, у Србији и Црној Гори, на Балкану и уопште у свету – а није извесно да ће се то ускоро догодити и да ће се икад догодити.

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 155 гостију и нема пријављених чланова

DMC Firewall is a Joomla Security extension!