Бушови урагани

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

TornadoПрирода одговара на немар човечанства

Лист „Сведок“ број 478, 20. септембар 2005.

Природно би било да Џорџ Буш поднесе оставку после природне катастрофе коју је нанео Сједињеним Државама - ураган „Катрин“. Амерички народ не зна истину. Некоме одговара да буде што више жртава?

Тресу се земља и небо: урагани, циклони, поплаве, обилне кише, клизишта, земљотреси погодили су више земаља на свету, остављајући за собом жртве, мртве и повређене, и огромну материјалну штету. Ураган „Кетрин“ ударио је брзином 225 км/ч на државу Лујзијану, а потом на државу Мисисипи (САД) и нанео штету САД већу од било које претходне. Убио је више хиљада Американаца, можда и више од 20.000 особа. То је највећа природна катастрофа у САД после земљотреса у Сан Франциску 1906. године. Потопом уништени Њу Орлеанс еколози су назвали „Џорџово језеро“, алудирајући на допринос Цорџа Буша катастрофи и на његову „бригу“ за незбринуте црнце у том граду. Агенција за стратешка истраживања «Статфор» објавила је да је штета од урагана „Кетрин“ процењена је на више од 100 милијарди долара – „што ће имати дугорочне последице по америчку геополитику и економију“.

ВЕЛИКЕ СИЛЕ ИЗАЗИВАЈУ КАТАСТРОФЕ

У вези с природним катастрофама помињу се најмање два узрока. Први је физички, а други метафизички – још увек мистичан. Еколози, који посматрају природу и разматрају природне феномене на појавном (физичком) нивоу, постали су реални песимисти. Карл Шелман, из организације за заштиту човекове околине „Глобал 2000“, упозорио је поводом учесталих поплава и јаких ветрова: „Природне катастрофе широм света убудуће ће бити све чешће и све разорније. Главни узрок је климатско загревање. Присуство угљен-диоксида у атмосфери је 30 одсто веће него у протеклих пола милиона година. Услед стварања ефекта 'стаклене баште' дошло је до пораста просечне светске температуре за 0,60 Целзијуса у последњих сто година. Резултат су разорне поплаве и урагани, јаке суше и обилне падавине зими“.

Најновији ураган подсетио је аналитичаре на низ чињеница које су значајне за схватање учесталих реакција природе. На пример, увек насмејани сатаниста Џорџ Буш, или председник који се у шали обраћа народу сатанистичким симболима, обећао је угроженим грађанима да ће се Америка молити за њих. Намеће се питање: коме ће упутити молитву? Друга, веома важна истина је да Сједињене Државе испуштају у атмосферу највише угљен-диоксида у свету. Прве су са 5.228 милиона тона годишње. Следеих Русија са 3.006 милиона тона и Кина са 1.547...

Трећи важан податак је да су САД, као највећи загађивач планете, одбиле да спроведу мере од виталног значаја за спречавање климатских промена према протоколу из Кјота. За разлику од европских земаља САД су одбиле да потпишу међународни споразум о смањењу лучења угљен-диоксида. На тај начин су (п)остали главни изазивачи еколошких драма. Главни актер, је ипак Џорџ Буш, који је одбијајући да потпише споразум изјавио: „Не желим да учиним ишта што би могло наудити америчкој економији“. Четврти разлог за прозивање америчке администрације је чињеница да је Протокол из Кјота ступио на снагу 16. фебруара 2005, а да су због непотписивања споразума од стране САД из Русије следећег дана изјавили да Русија одустаје од поштовања Споразума из Кјота, јер је потпис споразума ставља у неравноправан положај са САД, Кином, Индијом, Аустралијом... Изазван је негативан ланац догађаја. Протокол су потписале 141 земља – САД нису. То је условило да им се придруже Русија и Кина. Узалуд велики број научника упозорава да ће страховитим поплавама и олујама, убиственом сушом и разорним таласима природа одговорити много брже него што се очекује на досадашњи криминалан немар човечанства.

ИЗАЗВАНО „ВРЗИНО КОЛО“

На самиту групе Г-8, 8. јула 2005, Џорџ Буш је поновио да САД немају намеру да потпишу Споразум из Кјота, намењен да заштити планету од загађивања. Сви који знају да то значи изазивање природних катастрофа питају се шта су то амерички политичари испричали свом народу и да ли су га на неки начин довели у заблуду.

Сједињене Државе имају пред собом, осим осталих безбедносних изазова, два неизвесна пута у будућност. На првом путу је одлука да се одустане од 400 милијарди долара годишње смањеном производњом, што би резултирало смањеним загађењем. Други пут је одлука да се, без обзира на хуманост, заради 400 милијарди долара и од тога са 100 милијарди накнаде настале штете, уз смањење броја становника за неколико десетина хиљада. Да САД воде хумнисти који поштују народ било би очевидно да је исправан само први пут. Наднародна и ненародна власт у САД се определила за други пут.

У ствари, на сцени је класично „врзино коло“: повећана производња повећава количину средстава – повећана количину гасова – повећава температуру атмосфере – повећава број природних катастрофа – повећава губитке у материји и људским животима – у људима се топи мотив за повећаном производњом; с друге стране, смањена производња смањује стандард људи – смањује загађење – смањује температуру Планете – смањује број природних катастрофа – повећава број сиромашних људи – повећава број социолошких немира. Није чудно што су се језуити вавилонски трилатералци определили за први пут, јер иначе троше људе за своје похлепне потребе широм планете.

Ко год мисли да је помиње истине о вези угљен-диоксида са ураганима проблем, не разликује уплаканог, самотног, у заставу САД увијеног црнца, на крову ураганом срушене куће, од пребогатог, надменог и ноншалантног Џорџа Буша.

МИСТЕРИЈА (НЕ)ПОСТОЈИ

Можда би администрације у Вашингтону, уколико желе да се ослободе торнада и урагана, могле да завире у мистичну страну „природних“ катастрофа. Проф. Александар Милинковић објавио је да су научници у истраживањима обављеним током 1960. године доказали да планета Земља вибрира на фреквенцијама осам, 14 и 30 херца. Пола века касније доказали су физичари да су фреквенције на којима вибрира Земља и људски мозак подударне и најчешће у резонанси на 7,8 титраја у секунди, што одговара алфа стању мозга, када jе психички опуштен. То једноставно значи да Планета енергетски утиче на људске мисли и да мисли људи утичу на Планету. Зар то није довољан повод за истраживања у Њу Мексику или Мериленду? Уосталом, према свему што се зна, вероватно би потомци „ујка Сема“ требало да пазе шта мисле, када већ не верују искрено у Бога, а ниподаштавају космичке и природне законе. Да ли још увек неко мисли да похлепни владари, који управљају и системима попут ХААРП-а, мисле на обичне људе? Да ли су такви владари икад помислили оно што је знао и говорио Никола Тесла – да је Мајка Земља жива?

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 112 гостију и нема пријављених чланова

DMC Firewall is a Joomla Security extension!