Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Интервју за "Како народ каже"

Intervju za kako narod kazeИнтервју је обављен 22. децембра 2012. године. Интервјуер: Наташа Чековић

Пуковниче Радишићу, пре десетак дана сте ми обећали, када смо се видели на ВМА, иако сам Вам рекла да сам аматер, интервју за "Како народ каже". Дуго сам то желела и ето хвала Богу остварило се.

1. Пуковниче Радишићу, ви сте сада пензионисано војно лице, али сте и даље у метафизичком смислу у првим одбрамбеним линијама свога народа, коме заиста много значите, јер то чините зарад истине и љубави. Бавили сте се доктрином и стратегијом ратовања, одбранили сте докторат из неоружаних видова агресије, кажу да имате парапсихолошке, видовњачке способности, али се мени пре свега допадате, што делујете потпуно природно, приступачно. Ваш Ум, разум, срце и воља су у јединству и ширите хармонију. Када Вас човек погледа, делујете топло и харизматично, имате цело насмејано лице, очи вам се смеју, некако сијате и пријатно је човеку у вашој близини. Верујете искрено у Бога као свеприсутног, свепрежимајућег нашег створитеља и да нико није изнад греха и смрти?

СР: Мислим да сваки човек треба да учини оно сто може, не би ли људски род напредовао и ради заштите свог рода када је угрожен. Будући да сам то што јесам, не чиним ништа што не могу, а грех би био да као познавалац војних стратегија и доктрина, у идентитету војног пензионера, одем у виноград и скидам петељке на виновој лози. Ја немам никакве психо и умне способности које не поседују и други људи и управо их подучавам да се тога сете. Верујем у Бога истински, а не протоколарно и не на основу тзв. тумача Бога. Стога ћу, без обзира на измењени правопис, реч Бог писати увек почетним великим словом. Ја јесам званично експерт за неоружане облике агресије, али сам докторирао у области Теорије организације, управљање процесима, на примеру изградње борбене готовости, као основног резултата рада сваке војске.

2. Молим Вас прокоментаришите Јеванђеље по Јовану: Све кроз Њега постаде и без Њега ништа не постаде што је постало. У Њему беше живот и живот беше светлост људима и светлост светли у тами и тама је не обузе.

СР: Ви сте само показали да је Свето писмо проистекло из сјајне идеје да се човек продобри и упути ка истини и љубави. Колико је то могуће показала је стварност. Више од 20 векова човек се дружио са Библијом и даље не верује истински, а многима који су стварно и пресудно утицали на овај свет, формално су уста пуна јеванђеља. Лицемерје је основна одлика ере која је иза нас.

3. Зашто су људи већином, иако створени као излив Божије љубави, толико у ово ново доба отпали, изгубили веру у нашег створитеља, а он нам је показао толико пута да нас штити као родитељ дете?

bogСР: Свет само изгледа тако трагично. Бог је могао одмах да створи лепа, непокварљива, безгрешна створења, којима не може да падне на ум грех. Пут до истине и љубави, мора и треба да буде кроз искушења (болести, спорови, сукоби, ратови), јер бесмртна душа треба да се самоосвести и самоусаврши, а најбољи начин за то је тзв. Христов пут.

4. Објасните нам шта је то метафизика, како то она објашњава више знање и дубље истине о животу? Зашто је тако мало људи који признају универзални ум, већи ниво развоја свести, зашто су људи тако материјализовани?

СР: Понављам: Да је Творац хтео да сви људи буду исти и идеални они би то били. Самим тим што су сви људи оригинали, они се разликују по свему. На пример, у хоризонталној класификацији има најмање онолико по вредности различитих људи колико је професија. Ниједна професија не тражи исти ниво знања (Критеријум је знање, јер је информација у животу људи важнија од енергија и материје). По вертикали има најмање седам нивоа. Овим светом углавном владају медиокритети (четврти ниво), а људи вишег нивоа немају шансу да се наметну или не желе да се напрежу да мењају тешко изменљиво. Они испод нивоа медиокритета (нижа три нивоа) немају способност да било шта чине, будући да ни тај (медиокритетски ниво) још нису досегли.

5. Ви сте од ретких људи који признају више законе који поништавају ниже, стога Вам се и трансформисао унутрашњи и спољашњи свет, слушате више импулсе и функционишете по духовним правилима. Живите своју личну легенду, постигли сте максималан потенцијал. Да ли је то одувек тако било?

СР: Нешто да, нешто не. Тако је са сваким човеком. Неке феномене сам знао и препознавао када сам био мали, те особине се нису промениле за више од шездесет година. Сада сам сигуран да је реч о генетском коду и менталитету којем припадам. Друге сам стекао. Ипак, суштински, мислим да сам новим знањима само потврђивао оно што сам знао. То се пре свега односи на мисли и емоције о којима и сада пишем. Увек сам волео математику, физику, филозофију и логику. Упркос томе, не могу да схватим како (про)падамо и не можемо да стварамо нове Тесле, Бошковиће, Пупине, Велимировиће, Миланковиће... Мислим да је одговор у истини да су људи данас већином фолиранти.

6. Шта вас је то навело на такав животни пут?

СР: Ништа ме није навело. Овај пут је одређен пре мог рођења. Тако је са свим људима.

7. Ризиковали сте и каријеру и били смењени са дужности портпарола Војске Југославије, али вас то није скренуло са пута истине, правде и љубави, као највеће силе на свету. Није вам умањило веру у Бога, већ напротив појачало?

СР: То подсећа на све сличне судбине. Међутим, није истина да сам смењен са дужности портпарола Војске Југославије. На тој дужности сам добио више признања, него на било којој претходној. Мени је нова (петооктобарска) власт преко мојих претпостављених укинула место генерала, па сам рекао надлежнима да не желим да обављам исту, одговорну дужност након што су одступили од договора. Ја нисам желео да будем портпарол. Дужност сам прихватио на инсистирање и под договореним условима. Друго, на мој однос према Богу, животу и раду није утицало, нити може да утиче, било шта везано за каријеру. Ово што радим је мој однос према животу и мом роду.

8. Причајте ми мало о манипулацији Светске елите и идеји "златне милијарде"?

СР: О тим човеколиким сподобама је много речено и написано. Они нису елита – елиту су више од 2.000 година уништавали. Нажалост, концепт "златне милијарде" постоји и реализоваће се све док се њихови верници не опамете. Не треба мењати добре људе, зато се сва енергија свих људи света мора усмерити ка њима и опаметити их. То је могуће. Сигурно ће ова мисао изазвати многе варијанте решења. За сада је мало њих (још не постоји "критична маса"), који желе да се отарасе "великог брата".

9. Шта је неокортикални рат, како то делују на кору великог мозга – чиме?

СР: Да бих објаснио ову синтагму, морао сам да напишем целу књигу под истим насловом. Доживела је четири издања. Реч је о утицају на феномене у кори великог мозга посредством електромагнетног оружја, психоаеросола, у свету секти, хипнози, медитацијама... Што би у народу рекли: дуга је то прича.

10. Каква је то моћ мисли? Ви кажете у интервјуима да људи треба да имају добронамерне мисли усмерене ка људима и Богу, да је молитва, управљање наше душе ка Богу на десет херца?

СР: Тако је. Људска душа је део Бога. Он је свеприсутан и свепрожимајући. Наша комуникација са Творцем остварује се све време мислима, речима и емоцијама. Али, ми можемо да примамо поруке једино смирени, када смо још увек будни (у тзв. алфа стању) или у сну.

11. Зашто је тако важно чувати душу?

СР: Нико не мора да чува душу. Она је бесмртна. Међутим, недовршавање душе је бесмислено, јер она постоји ради усавршавања на путу ка хармоничном сједињавању са Извором. Душа се учи у учионици која се зове Живот. Полажу се само два предмета – истина и љубав. Колико су оцене мање толико су људи даљи од Бога, еманације истине и љубави.

12. Објасните нам везу тела, душе, духа?

dusaСР: Одговарам вам инсертом из своје књиге Како мислити – исцељивање информацијама: "Може се рећи да научну заснованост има учење да је душа с телом повезана "сребрном астралном траком". С друге стране, логично је да је на сличан начин душа повезана с универзумом – преко ДНК (духа), односно "златне астралне траке". Вероватно ће ускоро бити научно потврђено да је фреквенција енергије којом је душа повезана са телом много виша од фреквенције којим је иста повезана с универзалним умом – Богом.

Дух је само условно компонента душе. Реч је о енергијској вези, која повезује човека с универзумом, односно универзалним умом – душом свемира. Према индијској филозофији, дух се у неким делима назива "златна астрална трака" и подразумева се да га чини посебна врста енергије. Будући да је подсвест човека веома моћна, она подешава и раздешава организам. На исти начин преко духа космичка подсвест може утицати на човекову душу. Сваколико "подешавање" и "раздешавање" човека могуће је само посредством информација које носе емоције, мисли и нагони (у психи и разуму)".

13. Колико је битно умети живети у садашњости, не патити за прошлошћу, не машати о будућности, бити у додиру са временом?

СР: Бесмислено је живети у прошлости, јер она не постоји. Постојала је. Једнако бесмислено је живети у будућности, јер она не постоји. Постојаће. Остаје нам садашњост. Међутим, догађаји из прошлости су нам за поуке, а предвиђања су за каналисање наума. Патња је у свим случајевима непотребна и обесмишљена. Ствар јесте у томе да се таква истина прихвати. Живот се мора волети онакав какав јесте. Треба прихватити људе, животиње, инсекте, биљке и минерале – онакве какви јесу. То је сва мудрост живота.

14. Објасните ми појам просторно временски и временско просторни?

СР: Простор је исто што и време, само су јединице за мерење различите. На дефиницијама раде сви људи света. Може их бити колико и људи.

15. Реците ми шта је магија. Какве су то ниске фреквенције?

СР: Опет исти проблем. Целу књигу сам посветио магији, не би ли је објаснио и приближио људима. Ево цитата из књиге "Магичност мисли": "Најједноставније речено магија је динамизована људска воља која убрзано ствара, развија, и/или контролише неку природну силу... Магија је вештина примене природних узрока ради изазивања изненађујућих последица... Магија је традиционална наука о тајнама природе коју су нам пренели магови. Све што постоји је магија".

Шта су фреквенције, не желим да одговорим, јер то спада у опште образовање, без тог знања је немогуће живети. Ја сам највише писао о екстра ниским фреквенцијама, којима је могуће утицати на људски мозак. Реч је о фреквенцијама од 0,5 до 50 херца. Ради заштите свога мозга сваки човек треба да се потруди да их проучи. На ту врсту незнања немамо право.

16. Зашто су људи лажи у ствари зли људи? Зашто такви људи не могу волети ни себе, ни друге ни Бога?

СР: Људи лажи су једнако зли као људи мржње. Људима лажи је страна истина, а људима мржње је страна љубав. Људи се уче истини и љубави искључиво кроз искушења, која се претварају у трајна искуства. Свако се учи на својим грешкама. На правом путу су они који настоје да буду изнад греха и изнад смрти.

17. Откуда толико безакоња, пакости, инертности на туђу муку, отуђености међу људима?

СР: То је само показатељ узраста људског рода на путу према Богу. Дотле је човек стигао од постања. Сада иде даље. Уколико се у сопственом злу угуши, самоуништење ће бити само нови почетак и нови покушај да се човек очовечи.

18. Знамо да Бога треба пре свега славити, захваљивати му се, па онда тек нешто тражити, али кроз вољу Његову. Све је речено у молитви: Господе Исусе Христе помилуј ме грешнога. Зашто су људи тако лаковерни и верују сада да ће бити смак света 21.12.2012. год. по Мајанском календару, а неће да се покају и моле?

СР: Жао ми је што на ово питање нисам одговорио до 21. децембра на овом месту, али јесам пре више од пет година написао целу књигу о том феномену. Књига се зове "Нестанак великог брата 2012". Богу слава не треба. Људи који греше не треба да траже опроштај, већ да се труде да грех не чине. Покајање је увек касно, јер су Божији (космички, природни) закони неумитни. Нису људи лаковерни. На пример, 98 одсто Срба пре 21. децембра 2012. је изјавило да не верује у "смак света".

19. Рекли сте да ће доћи до промене космичких принципа, објасните нам то молим вас?

СР: Уколико сам рекао да ће се мењати космички принципи, могао сам да помислим на свест душе о претходном животу или на изграђенију свесност душе од почетка до краја живота. О томе је писао руски научник, генерал-потпуковник Ливенцов. Индиго и кристална деца би требало да комуницирају мислима више него речима. То значи да наступа и нова ментална ера. Пре бих рекао да сам наговестио промену животне парадигме, након освесшћивања људи. Тада не бисмо дозволили да нас тзв. светска елита води као руљу ка неоробовласничком поретку.

20. Дајте нам рецепт како да људи кад једном изгубе енергију љубави опет уплове у њу?

СР: Људи су уникати. Свако мора своју душу да довршава. Савети се дају само онима који их траже. Грех је саветовати душе, јер се то своди на душебрижништво. Једнако је грех не саветовати душе које траже савет. Рецепти за све душе су различити. Сто људи, сто ћуди. Не постоји универзални лек. Све је ово давно рекао и записао народ. Све болести су различите, као и све радости. Ко изгуби енергију љубави биће у искушењу како да је поврати, а само та особа може да поврати љубав. Нико уместо ње.

21. Ко су по вама умни људи наше земље који могу вратити достојанство и љубав нашем напаћеном народу?

СР: Далеко смо од тога да се на нашем простору појаве носиоци промена. Јасно је да су Срби последњи пут били слободни пре више од једног века. За нове великане се ствара клима у условима самосвести, истинољубља и отворене умности. Срби су заслужили ову садашњост, јер ништа нису учинили да она не буде оваква. Узмицање пред злом исходи у пропаст. То значи да су престали да верују у Бога и бесмртност душе. Само неверници се боје смрти и пристају на клањање савршеном злу.

22. Може ли се иста без Бога?

СР: Подразумева се да је Бог свеприсутан, али је на човеку да ствара стварност. Човек је слободан у стварању, али своју слободу или не искоришћава или је злоупотребљава. Сви Божији принципи су постављени при стварању. Бесмислено је да се мисли да Бог све време чини и ствара заједно са људима.

Ја сам оптимиста. У времену које следи људи ће убрзано учити (због историјски убрзаног времена), измениће начин размишљања (због промене резонанце у вибрацији мисли) и биће свесни да су душе вечне (вратиће се душа као појам у школе). Језуитско-вавилонски заговорници тајних наука убацили су многе подвале у религије, не би ли лакше завадили народе и још лакше владали светом. Најважније је да човек схвати да не треба све да се догоди за његовог живота, те да спрема будуће генерације за исвеснију будућност.

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 844 гостију и нема пријављених чланова

Our website is protected by DMC Firewall!