Прецизним дејствима до базе на Балкану

Прецизним дејствима до базе на Балкану

Ракете НАТО-а прецизно су погађале цивилне објекте широм СрбијеОвај текст је написан за време агресије на СР Југославију. Завршен је ауторски и спреман за објављивање 28. маја 1999. Био сам у то време Главни и одговорни уредник општевојног теоријског часописа „Војно дело“.

Прошло је скоро 17 година, а нису се стекли услови да се текст објави у часописима са одбрамбеном и безбедносном тематиком. Уверен сам да ће занимати већину људи, којима је важно да знају у каквом се процесу налази Србија. Можда га неће прочитати само понека дама, која жели да зна само за лепе речи и „позитивне мисли“.

Судећи према ставовима из стратегије Сједињених Америчких Држава, највеће проблеме одбрамбеног система САД могли би у 21. веку да изазову тзв. џокер сценарији и асиметрична дејства.

Припремајући се за очување своје светске доминације и посебно технолошке предности, Сједињенњ Америчке Државе развијају нова оружја и промовишу нову политику застрашивања.

Стационирање НАТО-а на Балкану омогућава одлучујућу кампању Сједињених Држава за трајни о(п)станак у Европи.

Ширење НАТО-а и поседање Балкана у функцији су контроле и успостављања "Новог светског поретка".

Упркос свему, прерани и брзоплети експерименти in vivo вероватно ће срушити основе "Новог светског поретка" и онемогућити остварење "Америчког сна".

Цео текст у .пдф формату

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 104 гостију и нема пријављених чланова

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd