Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Изнервирао их Уго Чавез

Kanata KanadaНаписано 20. јуна 2006. године.

Састанак тајанствене Билдерберг групе одржан је од 8. до 11. јуна 2006. године у малом месту Каната, неколико километара од Отаве, у Канади. Занимљиво је све што се тада догодило, али има и правих „бисера“. Шта је то Билдерберг? – питала је неупућена директорка Патрис Бесил новинаре. Објаснила је да они у поменутом термину имају резервацију за конференцију једне пословне групе из Торонта и једне из Монтреала. Ни власник хотела, Теренс Метјус, није могао ништа више да каже: „Да ли је то догађај који би требало да уприличим у хотелу?“

Али, већ 8. јуна сви гости који су боравили у хотелу Brookstreet Resort морали су да га напусте и то до 8:30 ујутру. Хотел више није примао госте. Испражњени су паркинзи, а канадска полиција је на пола километра унаоколо блокирала прилазне путеве. Око хотела појавио се велики број припадника приватног обезбеђења, у црним блејзерима, са слушалицама у уву. Приватно обезбеђење било је толико моћно, да је чак легитимисало униформисане канадске полицајце.

Хотелско особље чекало је најмоћније људе света – чувене „владаре из сенке“. То су људи који захваљујући капиталу постављају марионетске владе, изазивају и гасе ратна жаришта, зарађују продајом нафте и наоружања, плаћају системе какви су ЦИА, НСА, НАСА, ОЕБС, НАТО..., одлучују о судбини планете и људског рода. Њихови шефови су у потпуном мраку.

Са аеродрома ка хотелу пристигле су бројне црне лимузине са затамњеним стаклима и знаком „Б”. Локални аеродром Shell Aerocentre угостио је мноштво приватних авиона. Пртљаг тајанствених гостију имао је исту ознаку – „Б“.

Поједине госте новинари су препознали. Сазнали су и зашто су се моћници окупили. Изнервирао их је Уго Чавез (1954–2013), председник Венецуеле, која је пети највећи извозник нафте у свету. Почео је да манипулише ценама нафте, како би формирао економску унију у Латинској Америци. Тако је угрозио замисао групе Билдерберг да се формира Америчка унија по угледу на Европску унију. Не треба заборавити да је Уго Чавез своју самосталност изразио неуобичајеним потезима и јетким речима. Заменио је америчке борбене авионе типа „Ф-16“ руским авионима „Сухој“, Ентони Блера назвао је „пионом империјалистичке Америке“, а Кондолизи Рајс је поручио „Не пипај се са мном девојко и не мешај се у игре које не разумеш“. Доста значи и то што је Доналд Рамсфелд упоредио председника Венецуеле, Уго Чавеза, са Хитлером.

Чувени Споразум из Кјота је дело Билдерберга и предвиђа смањење загађења планете штетним гасовима, али никако да га потпишу САД и Канада. Очигледно је да „владари из сенке“, са штабом у Хагу, не успевају све и свакога да контролишу. Планетарни политички амбијент све више подсећа на безвлашће. Међу изнервиранима били су: Дејвид Рокфелер, Хенри Кисинџер, холандска краљица Беатрис, представник Rothschild Europe, уз њих и угледници из највећих авио и нафтних компанија.

 

Накнадни коментар аутора:

2006. године илустровао сам овај текст фотографијама обезбеђења групе Билдерберг. У међувремену сам имао у неколико наврата проблеме са тзв. падом система и вирусима. Тих фотографија више нема. Међутим, проблем је што више нема на Гуглу фотографија ни у вези са Групом, а још мање са поменутим "приватним обезбеђењем". Као што на Гуглу више нема фотографија о агресији уопште, тако је све мање фотографија "владара из сенке". Неко их блокира. Ширење демократије је смањило слободу.

Актуелне посете

Ко је на мрежи: 247 гостију и нема пријављених чланова

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd