Штампа

Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Душевно болесни Запад

Bolesni ZapadКажу да је током вечери, 4. јула 1776. године у старој скупштинској згради у Филаделфији у сред расправе одјекнуо жесток глас. Говорник је звонио светим жаром и изрекао: „Бог је Америци дао да буде слободна!“ Утонуо је у столицу исцрпљен. Након експлозије дивљег одушевљења присутних, који су у заносу потписали Декларацују о независности, нико није приметио како је тај непознати човек нестао. Никада се није сазнало о коме је реч.[1]

 

Случајност? Мистерија? Магија? Случајна мистериозна магија? Шта се то догодило? Да ли сви на Западу верују у истинитост таквих представа и тврдњи? Ко је ту све болестан?
Чини се да је све почело у време Вавилона и Старог Египта, а можда од времена индијских Рг-веда, шта год под тим називима подразумевали. Не би било чудно, да су на почетку свих прича, митова, легенди, магија и религија стајали србски преци потекли из Винче и Лепенског вира, ако је у праву Анатолиј Кљосов са својим генеалошким тумачењем хаплотипова. Јер, се веде и санскрт чудесно преклапају са србским језиком, обичајима и културом.[2]

Уосталом, санскритолог Бранислава Божиновић је написала да не постоји србски језик и санскрит, јер је то исто.[3] Врхунац њеног истраживања је Речник сродних србских и санскритских речи, у три тома, објављен у издавачкој кући „Пешић и синови“, 2000. године. Тим делом Бранислава Божиновић је непобитно доказала не сличност, већ готово идентичност србског и санскритског језика. Наведени став је веома значајан, будући да се верује да је санскрит прајезик, из кога су настали сви светски језици.

Србство има србски језик, а ако је биће језик, како то лингвисти кажу, онда се према језику треба односити с поштовањем. Уосталом, ако је србски језик најближи санскриту, онда се дубина србских корена мора мерити језиком. Само санскрит може бити еталон, а Рг-веде циљ трагања за најдубљим србским коренима. Многе србске (сербске) речи су у међувремену глосатори и логографи претворили у туђице. Најбољи пример су тзв. турцизми.

Бранислава Божиновић је записала: „Ово варварско племе упало је у Индију готово три века пре Косовске битке, где се сусрело са цивилизацијом на врхунцу и обогатило језик позајмицама из санскрита и од њега насталих живих језика. Већина речи које су Вук Караџић и лингвисти после њега назвали турцизмима, заправо су турске позајмице из Индије. За ту тврдњу нека као аргументи послуже речи: кабадахија, диван, ат. Већина србских речи везаних за религију као што су: црква, кандило, олтар, пост, Бог, вишњи и многе друге, налазе се у санскриту заједно са националним обележјима: свилен јелек, антерија, опанак.“

ApolonСвет живи наведену магичну филозофију, а показало се да је управо то време извориште садашње науке, већине религија, филозофије и теозофије.[4] Нешто млађа, староегипатска култура је своје схватање природе Сунчевог духа заоденула у папирусну магију и легенду да је тај Дух, чим је хтео да се објави на Земљи, сместа раскомадан.[5] То „раскомадавање“ је пренесено и у хришћанску културу – Христосовим распећем. Импресивна је листа овековечених смртника који су патили за човека не би ли могао да прими дар вечног живота. Међу онима који су историјски или алегоријски повезани с распећем су Прометеј, Адонис, Аполон, Бах, Буда, Кришна, Хорус, Индра, Иксион, Митра, Озирис, Питагора, Кецалкоатл, Семирамида и Јупитер.[6]

Дакле, у истом низу су Хорус, Прометеј, Питагора и Христос. У свему наведеном једини прави проблем је истинитост информација, будући да информације стварају свет изазивањем догађаја. До 21. века на моћном Западу доспеле су бројне неистините, непроверљиве, контрадикторне, конфузне и преобличене информације. У том смислу, и свака болест је врста негативног информацијоног програма, то тврди руски академик Генадиј Јаковљевич Темњиков, аутор апаратне инфотерапије. Његови научни ставови и идеје се непрестано потврђују у пракси. Произилази да је Запад оболео због вековима таложених „заразних информација“, у којима није било истине и љубави. Стога се тај свет понаша бездушно.

 

Напомене:

[1] Menli Palmer Hol, Tajna učenja svih epoha, стр. 968.
[2] Најдревнији европски корени Аријеваца, рода R1a, старости 10.000–9.000 година, налазе се на Балкану – у Србији, Босни, Хрватској, Македонији. Свој аријевски језик, исти као прасловенски, донели су у Индију и Иран пре 3.500–3.400 година. Реч је о Аријевцима који су језик донели у Европу још пре 10.000–9.000 година. Испоставило се, да је у готово читавој Европи, од Исланда на северу па све до Грчке на југу, заједнички предак био исти! Прапостојбина Аријеваца (прасловена) је Балкан (Динарски алпи, Дунавски басен). И то не просто Балкан, већ Србија, Босна, Хрватска и Македонија. Видети: Анатолиј А. Кљосов, Порекло Словена. Осврти на ДНК– генеологију, стр. 54–56, 63, 65 и 176.
[3] Бранислава је била прави ерудита, по образовању је била лингвиста и инжењер машинства, смер аеродинамике. Била је авио инжењер и то не обичан, већ надарен, креативан и стручан инжењер, јер да није тако, не би се за њу отимале велике компаније попут Mercedes Benza. Бранислава је те понуде увек одбијала, оставши верна Саобраћајном институту у Београду, све до одласка у пензију.
Видети:
http://www.tvbest.rs/106715-upamtite-ovo-ime-branislava-bozinovic-zena-koja-je-dokazala-da-je-srpski-jezik-najstariji-na-svetu-foto-video.
[4] Иако би религије и теозофија требало да буду сагласне у односу према Богу, оне се суштински разликују по информацијама о рађању, смрти, сексу и путовању душа. Филозофија би требало да буде део научног, лако проверљивог корпуса, као најопштији део науке, али то није случај. Наука, нажалост, нема неопходну хијерархијску структуру, те је немогуће на правилан начин поделити њену целину на сегменте.
[5] Rudolf Štajner, Duhovna bića u nebeskim telima i prirodnim carstvima, стр. 140.
[6] Питагора је разапет, а његов универзитет спаљен; Хипатија је извучена из кочија, и уд по уд, растргана на комаде; Жак де Моле нестао је у пламену; Савонарола, спаљен на тргу у Фиренци; Галилео је присиљен да се на коленима одрекне својих уверења; Ђордано Бруно, спаљен због инквизиције; Роџер Бекон, присиљен да експериментише у ћелијама затвора и знање остави у шифрама; Данте Алигијери је умро у прогонству; Френсис Бекон, прогнан; Каљиостро је остао најоклеветанији човек модерног времена... Видети: Menli Palmer Hol, Tajna učenja svih epoha, стр. 879 и 950.

 

Tags: , , , , ,
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd